Летище Бургас

Летище Бургас

Летище Бургас е на второ място по интензивност на въздушния трафик в България.

Неговите терминали се ползват от близо 3 милиона пътници годишно. Летището поема основната част от въздушния транспорт, обслужващ южното ни Черноморие.

През летния период тук става наплив от чартъри с чуждестранни туристи, решили да прекарат чудесни дни в нашите курорти.

Рент а кар услуги летище Бургас

Летище Бургас е предпочитано от туристите поради факта, че се намира в близост до голяма част от най-примамливите курорти.

Летище Бургас е назовавано още и Сарафово, заради името на квартала, в който се намира.

Едва на 10 километра от Бургас, около него има изградена отлична транспортна инфраструктура, която обслужва големия трафик от превозни средства.

Освен превозни средства под наем на летище Бургас, има обществен транспорт, осигурен е и превоз на пътници до даден хотел, а могат да се ползват и таксиметрови превози.

Летище Бургас – историята

Появата на летище Бургас датира още от далечната 1927 година. То започва съществуването си като радиозасечна станция, договорена от френската компания Сидна (Air France).

През 1941 година, през Втората световна война, България си връща собствеността.

Тогава, и по-късно през 50-те и 60-те години на миналия век, започва стремглавото развитие на летището. София – Бургас е първата постоянна въздушна вътрешна връзка в България.

Днес вече освен със София, се поддържат връзки с Москва, Будапеща, Лондон и Виена.

Третата най-дълга писта на Балканския полуостров се намира на летище Бургас. Любопитен факт е, че тук е кацал най-големия транспортен самолет в света АН 225-Мрия. Товарите на този самолет се измерват в стотици тонове, а всъщност е създаден да носи совалка. В Сарафово редовно каца и внушителният АН 124-Руслан, който води първенството при тежкотоварните самолети.

Успоредно с развитието на курортите ни, летище Бургас също има голямо бъдеще. След като даде големи гаранции за разширяването на Бургаското и Варненското летище, за период от 35 години право на концесия получи българо-германския консорциум Fraport Twin Star Airport Management.

Това дружество е на нашата логистична компания БМ Стар и немският летищен оператор Fraport AG. Големите инвестиции, естествено, са напълно оправдани, поради стратегическото местоположение на двете летища.

За просперитета на летище Бургас влияние оказва и близостта с Нефтохим. Това дава отражение на цените на горивата на самолетите. Нефтохим е най-крупната рафинерия на Балканите и на 32 място в Централна Европа. Компанията принадлежи на петролния гигант Лукойл.

Местоположението на летище Бургас спомага за развитието на така наречения интермодален транспорт- по въздух, по море и по суша. Условията за това се допълват от съвсем наблизо намиращите се жп линия, международен път Е87 и пристанище Бургас.

Всичко това допринася за засилени връзки между Европа и Азия. А това е огромно преимущество за летището, тъй като освен за туризъм, тук има перфектни условия за бизнес.

Климатът на летище Бургас е още едно неоспоримо предимство. Направената статистика сочи, че приблизително за 72 часа в годината видимостта е под 1000 метра. Което означава, че през всичките 365 дни летището функционира в максимална степен.

Летище Бургас като важна част за туризма в региона

Туристическият сезон по нашето Черноморие почти винаги е доста дълъг – от май до началото на октомври. По тази причина освен българските, и много чуждестранни туристи избират да летуват тук.

Пристигайки със самолет, безспорно за тях е голямо удобство да ползват офисите на фирми за коли под наем на летище Бургас. Много от хората, които ползват тази услуга, съвсем умишлено избягват таксиметровите превози, защото там понякога цените са убийствени.

Бургас - летище

Летище Бургас – разполага с 2 терминала обслужващи хиляди туристи през летния сезон.

Голяма част от най-примамливите курорти на родното Черноморие се намират близо до град Бургас. Вярно е, че има осигурен и обществен транспорт.

Наем на автомобил под наем от летище Бургас

Изборът на автомобили на летище Бургас дава свобода и независимост на придвижване.

Около половин час отнема пътят до така наречена българска Ривиера, а тя включва Слънчев бряг, Равда, Несебър, Свети Влас, Созопол и всички други, разположени на Бургаския залив.

Независимо дали крайната цел е в северна или южна посока от Бургас, въздушния транспорт е удачен избор. А след това вариантите са няколко, включително и този, да се ползват наети автомобили на летище Бургас.

Дали по работа или на почивка, всеки знае, че това е най-бързият, удобен и независим начин за придвижване. Човек сам избира кога и за къде да тръгне, и спокойно може да си направи планове, независещи от никого.

Когато личният автомобил е далече, услугата rent a car на летище Бургас е добра опция. Достъпът до курортите ни става бърз и безпрепятствен. А и така съвсем не е задължително времето да е прекарано само в един град, в един хотел и на един плаж.

Изборът на места голям, а придвижването – лесно. И тъй като българските курорти се развиват все по стремително, то много хора решават да летуват о тук. За това присъствието на много фирми на летище Бургас не би трябвало да е учудващо.

Имате нужда от превозно средство под наем в летище Бургас? Обърнете се към София Рент А Кар и направете своя избор на автомобил! ☎ +359 876 337 273