Летище Варна

Летище Варна

Третото по големина летище в България е това на Варна, което обслужва най-голям брой пътници след  София и Бургас. То се намира на 8 километра западно от Варна е и един практичен  избор за хора, които пристигат на почивка по родните черноморски курорти.

На разположение на тези, които пристигат летището предлага много търговски обекти, подобно на други аерогари по света и у нас.  Може би една от най-предпочитаните услуги на летището са  все по-търсените у нас МПС под наем благодарение, на които може да си осигурите удобство и независимост от градският автобуси, а и възможност, за  да посетят повече места по крайбрежието.

Варна - летище

Летище Варна

Важното местоположение на аерогарата удовлетворява нужните изисквания за въздухоплаване и се е превърнало в подходящо и рационално място за кацане на многобройни туристи, които използват редовни или чартърни полети, за да посетят България.

От гледна точка на гражданското въздухоплаване летището е достатъчно голямо, за да осигури безопасното приземяване на самолети от типа на Боинг 747. Само за една календарна година от тук минават около 1,2 милиона души, а пистата е дълга 2500 метра.

Така както летище Бургас,  аерогарата на Варна е предоставена на концесия през 2006 година на компанията с българо-немско участие „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ за период от 35 години.

Добрата организация и ръководство на летището дава възможност да се обслужват повече от 50 държави по целия свят като броя на градовете е над 100.

Разнообразните дестинации са предпоставка за големия поток от хора, които преминават през аерогара Варна.

Засиленият трафик на пътуващи се осъществява главно през лятото, тъй като тогава града посреща и изпраща голям брой туристи, които пътуват с чартърни или редовни полети.

На самото летище за всички, които пристигат и заминават се предлагат услуги, които отговарят на международните изисквания и служат за улеснение на пътуващите. Това са:

Система за регистриране, която е автоматизирана:
•    VIP салон
•    Помощ при пътници, които имат специални потребности
•    Магазини
•    Кафенета
•    Ресторанти
•    Фирми, предлагащи наемане на летище Варна
•    И други

С приземяването на първия самолет, който доставя пощенски и колетни пратки през 1919 година започва и историята на летище Варна.

Едва през 1947 година се подновява линията от столицата до Варна, която в началото е просъществувала за краткия период от един месец. Съвременното летище Варна съществуващо и до днес се появява през 1948 година.

Летище Варна

Всяка година град Варна е домакин на много и различни културни фестивали и събития, което от своя страна привлича голям брой туристи и за това летище Варна е дестинацията до която трябва да летите!

В наши дни територията на аерогарата се е разраснала, като площта, която заема е 2500 декара. Наличието на два терминала позволява поемането на много туристи, пътуващи до северните морски курорти през топлите летни дни.

Многообразните възможности за туризъм в област Варна я правят едно атрактивно и привлекателно място за посещение.

С кацането в морската столица на България вие имате шанса да видите едни от най-хубавите забележителности в този регион.  Град Варна се е превърнала в традиционен домакин на различни мероприятия свързани с  изкуството и културата.

Всяка година град Варна е домакин на много и различни културни фестивали и събития, което от своя страна привлича голям брой хора.  Още една причина да вземете кола под наем са красивите курортни комплекси – Златни пясъци и Св. Константин и Елена, които задължително трябва да видите.

Избирайки дестинация Варна може да се възползвате от услугите на МПС под наем още с вашето пристигане. Наемането на кола ще ви позволи по-лесно и по-удобно придвижване и си струва поради следните фактори:

•    Мобилност – бърз достъп
•    Рентабилност – удачен избор при голям брой хора
•    Независимост не само от градския транспорт, а и от гледна точка на изборът на места за посещение
•    Спестяването на проблеми с измамници, които биха могли да възникнат при наемането на такси
•    Рационално използване на времето, с което разполагате

Имате спешна нужда от коли под наем на летище Варна? Обадете се на , за да изберете София Рент А Кар по-добрата фирма за МПС под наем! ☎ +359 876 337 273