Несебър - романтика и стил

Несебър - романтика и стил

Когато чуете Несебър, неминуемо ще се сетите за Стария град. Обявен за архитектурно-археологически резерват през 1956 година, той е сред най-уникалните места, които могат да бъдат посетени в България.

История и култура на Несебър

През древността Несебър е бил ключов фактор в търговията и голям пристанищен център. Носещ името Месамбрия през Античността и Месемврия през Средновековието, Несебър принадлежи към най-старите градове в Европа.

Заедно с музеите, византийските терми и крепостните стени, тук можете да разгледате множество църкви, които са своеобразна енциклопедия на българското християнско строителство.

Несебър е включен в списъка на ЮНЕСКО като паметник на световното културно наследство, което го прави задължителна дестинация за всеки любител на историята и културата.

Удобства и забавления в Несебър

Несебър съчетава старинна красота и модерни удобства, което го прави търсена дестинация за почивка от много хора. Тук ще намерите всички удобства, от които се нуждаете за една перфектна почивка.

В града има множество хотели, ресторанти, барове и дискотеки. Несебър предлага и разнообразни забавления, като най-големият аквапарк у нас – „Парадайз”, и екшън аквапаркът, разположен на 24 000 квадратни метра.

Рент а кар услуги в Несебър

Ако искате да разгледате околностите на Несебър, можете да се възползвате от услугите на фирми за коли под наем. София Рент А Кар предлага разнообразие от автомобили под наем, което ще направи вашето пътуване удобно и безгрижно. Използвайки автомобил под наем, ще имате възможност да посетите максимален брой интересни места без притеснения за транспорта.

Забележителности и околни курорти

Несебър е разположен на север от Бургас, близо до най-големия роден морски курорт – Слънчев бряг. Това ви дава допълнителна възможност да разнообразите лятната си почивка с разходка до Слънчев бряг.

Съвсем близо са и курортите Поморие, Равда и Свети Влас. Отиването до тези места няма да бъде никакъв проблем, ако се възползвате от предлаганите автомобили под наем в Несебър.

Областният град Бургас

На около 30 километра от Несебър се намира областният град Бургас. Той е важен културен и икономически център, предлагащ множество забележителности и атракции. Бургас е идеално място за еднодневна екскурзия, където можете да се насладите на богатата културна програма и исторически забележителности.

Заключение

Несебър е уникално място, което съчетава древна красота и съвременни удобства. Тук можете да се насладите на прекрасните плажове, разнообразните заведения и безбройните забавления. Ако Несебър е вашият избор за лятна почивка, то със сигурност ще съберете голяма колекция от незабравими спомени, вълнуващи емоции и горещи слънчеви лъчи.

Нуждаете се от качествен автомобил в Несебър? Възползвайте се от предложенията на София Рент А Кар за МПС под наем! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации