Созопол - приказна красота и вдъхновящи емоции

Созопол - приказна красота и вдъхновящи емоции

Созопол е град, разположен на големия Бургаски залив. Едва ли ще ви доскучае тук, тъй като това е епицентърът на най-добрите български курорти. Независимо дали с личния Ви автомобил, или чрез фирма за наемане на превозно средство в Созопол, Вие ще можете бързо и безпрепятствено да се разходите до който и да е от тях.

Рент а кар услуги Созопол

Созопол – основан от древните гърци е любимо място за любителите на история.

Самото местоположение на града предлага много варианти за еднодневни екскурзии, което е един вид застраховка срещу скуката. Така ще си гарантирате приятна и вълнуваща ваканция и много положителни емоции.

Созопол е основан от древните гърци още в края на V век преди Христа. Носел е името Антеа. Първоначално е бил населен от рибари и занаятчии. Това е един от най-старите български градове, и не е учудващ интереса на любителите на историята към него.

Емблематичното си име Аполония, градът получава по-късно. То е избрано в чест на бог Аполон, покровител на изкуствата. По тази причина точно в Созопол се провежда ежегодният фестивал Аполония, който представя произведенията на творци от различни жанрове.

Това събира в курорта изключително много гости, дошли да се докоснат до изкуството.

Като град с 25 века история, в Созопол могат да се видят много артефакти. В археологическият музей са изложени експонати, които датират още от създаването му и носят полъха на миналото.

Впечатляващи са и старите църкви „Св. Зосим” и „Св. Богородица”, които не бива да пропускате. Ще имате усещането, че калдъръмените улички, по които ходите, Ви водят назад към отминали епохи.

И ако историческите забележителности в курорта не са Ви достатъчни, то по всяко време можете да предприемете пътешествие из тази част от Черноморието.

С услугите на фирми за наемане на превозни средства в Созопол, за Вас ще е лесно и бързо да отидете до близките градове, където също има музеи и реликви от античността. А едновременно с това ще можете да се насладите и на красивата природа.

Естествено е първо да споменем резервата Ропотамо. Там ще видите  много различни видове птици, а спокойствието и хармонията на мястото ще доставят на Вас и семейството Ви неповторимо изживяване.

Само на километър навътре от брега на Созопол е островът „Св. Иван” – нещо, което в никакъв случай не трябва да пропускате да посетите. А трябва да споменем и връх Бакарлъка, местностите Буджака и Харманите, тракийските могили, и още много археологически обекти и природни забележителности.

За всички места, които са отдалечени от града, за Ваше удобство ще можете да потърсите коли под наем в Созопол.

Созопол е невероятно място. Само при споменаването му асоциацията е топлина, море и плаж. Не напразно това е един от най-търсените курорти. Тук можете да си организирате пълноценна почивка, независимо дали сте със семейството или с близки приятели.

Созопол - къмпинг каваците

Созопол – къмпинг „Каваците“ е сред най-предпочитаните места за отдих в близост до природата.

На ваше разположение ще са множеството заведения, ресторанти и морски атракции.

Денем ще Ви радват горещите пясъци, шумът на вълните и жаркото слънце.

Вечер ще можете да се любувате на прелестта на нощното море, украсено със светлините на курорта. Ще видите неповторимата красота на Бургаския залив в цялото му великолепие.

Много важен факт, свързан с популярността на Созопол, са близко разположените къмпинги, които са се превърнали в едни от най-емблематичните за родното ни Черноморие.

Къмпингите „Градина”, „Златната рибка”, „Смокиня” и „Каваците”. Много хора предпочитат да прекарат почивката си там, заради по-особената атмосфера и близостта до природата.

Ако все пак поискате разнообразие, винаги можете да отскочите до друг курорт. Разходката до Дюни или Приморско няма начин да не е още едно забавно приключение.

При това дори не е нужно да се натоварвате с грижи за личния си автомобил, защото ще намерите достатъчно фирми за превозни средства под наем. Такава спонтанна екскурзия би била приятна изненада за любимите Ви хора, и ще е нещо, за което няма да съжалявате.

Трябва ви автомобил под наем в Созопол? Обърнете се към София Рент А Кар – вашата агенция! ☎ +359 876 337 273