Сарафово

Сарафово

За разлика от много други курорти по нашето Черноморие, Сарафово няма дълга история. Възниква като село през 1922 година, а сега вече е квартал на Бургас.

Името идва от инженер Сарафов, който е бил проектанта. И сякаш още тогава е съществувала идеята, че тук ще се развива интензивен туризъм. Защото, както всяко морско селище, и тук летния сезон е особено натоварен. Всичко е съобразено с нуждите на хората, и са осигурени всякакъв вид удобства, включително офиси на специализирани фирми в Сарафово.

Рент а кар услуги Сарафово

Поради близостта си до летище Бургас, Сарафово се нарежда на челна позиция в изборът на място за почивка.

Немислимо е да се говори за Сарафово, без да се спомене летището. Второто, след това в София, по натовареност в България, то е водещ фактор за интензивния трафик.

Тук пристигат и заминават около 2,5 милиона пътници годишно. Много голяма част от тях летуват по южното Черноморие, а някои са избрали за почивка самото Сарафово.

Както в повечето ни курорти, също се предлагат квартири, а има и добри хотели. Подходящи за забавление са различните ресторанти, заведения и клубове.

Освен осигуреният обществен транспорт, съществува и варианта да се ползват коли под наем в Сарафово. По този начин никой не е ограничен в рамките на квартала, а близките градове също са много примамливи.

Жаргонното название на Сарафово е Бевърли Хилс. И както самото име подсказва, тук е концентрирана голяма част от елита на Бургас. Има дори и чужденци, които са си закупили имоти и живеят тук през цялата година.

В Сарафово климатът е по-необичаен. Тук лятото продължава доста дълго, което допълнително спомага за развитието на туристическия бизнес. Дори към края на септември все още има хора, които се наслаждават на плажа.

Въпреки че от 1987 година Сарафово е част от Бургас, мястото е доста по-спокойно от големите квартали на града. Гледката, която се открива към Бургаския залив, е много примамлива.

От хълма, на който е разположено селището, се виждат чудните нощни светлини на курортите по брега. Денем погледът стига както до Поморие, така и до мистичната Странджа планина.

Все по-примамлив за туристите, кварталът тепърва ще се развива още. Макар да има много водни атракции, заведения и фирми за отдаване под наем в Сарафово, така има и доста идеи, които тепърва ще се осъществяват.

Одобрен е проект за изграждане на крайморски парк, който ще се превърне в едно невероятно място за разходки и развлечения на летуващите.

Очаква се да бъдат изградени спортни и голф игрища, амфитеатър и различни заведения. И всичко това сред красивата зеленина, сред която да отмарят гостите на Сарафово, докато се любуват на морето.

Не бива да се пропуска и бъдещата конна база, така очаквана от децата, защото там ще имат възможността да пояздят понита.

В Сарафово има и условия за кални бани и луголечение. С оглед на това ще бъдат изградени СПА и лечебни комплекси, което отделно ще привлече много хора.

Стратегическото местоположение на квартала прави лесно организирането на екскурзии до различни места. Както с личен автомобил, така и с нает такъв, е съвсем бързо отиването до резервата „Атанасовско езеро”.

Едни от най-атрактивните курорти – Слънчев бряг, Свети Влас, Поморие, Равда – ще предложат още развлечения. Различно и примамливо място, , което е като магнит за туристите, е резерват „Ропотамо”. Една разходка до там е напълно оправдана, защото нещата, които могат да се видят, са наистина уникални.

Сарафово - плаж

Плажът в Сарафово е доста популярен сред месните жители и туристите със спокойствието си, което предполага една чудесна почивка и наслада.

От Сарафово е съвсем безпроблемно и придвижването до други атракции.

Това са училища за гмуркане, игрища за пейнтбол, стрелбища. А условията за кайтсърфинг, делтапланеризъм и уиндсърфинг са перфектни.

С услугите на фирмите в Сарафово разстоянието до Несебър също не е пречка.Близо до него се намира най-големият и впечатляващ аква парк „Аква Парадайз”.

Там емоциите достигат друго измерение, а преживяванията са незабравими.

Старият Несебър пък потапя в своето древно великолепие.

Плажът в Сарафово е доста популярен сред месните жители и туристите. Много спокоен, той предполага една чудесна почивка и наслада от горещия пясък и прохладната вода. Осигурени са всички удобства, от шезлонги и чадъри, до заведения и водни атракции.

Без да отстъпва на другите курорти,това е място, на което летуването има с какво да се разнообрази. Освен това има редица възможности за организиране на еднодневни екскурзии до интересни дестинации, заради което и се предлагат МПС под наем в Сарафово.

Трябват ви услугите на специализираните фирми в Сарафово? Обадете се на София Рент А Кар, за да направите правилният избор! ☎ +359 876 337 273