Бургас - модерен и пищен

Бургас - модерен и пищен

Бургас е един от най-големите градове в България, отличаващ се със своето развитие във всяко отношение. Това, което го прави уникален, е неговият морски туризъм.

Тук има абсолютно всякакъв вид услуги, които да ползват туристите, идващи през лятото. Има разнообразие от места за отсядане, заведения за хранене и кафенета, както и множество атракции, за които човек може да се сети.

Естествено, тук се намират и офиси на фирми за наемане на автомобили в Бургас, които правят престоя още по-удобен.

История и култура на Бургас

Градът е известен като своего рода столица на родното ни Черноморие. Той е изходна точка към редица атрактивни курорти, улеснявана от летището в Сарафово – второто по натовареност в страната, което осигурява непрекъснат поток от туристи през летните месеци. Независимо дали ще пристигнете в Сарафово или директно в Бургас, ще можете лесно да достигнете до избраната дестинация.

Произходът на Бургас датира от периода на траките, като по тези земи е имало селища още преди новата ера. Спорен е произходът на името – дали е от латинското "Бургос", което означава кула, или от тракийската дума за укрепление.

Градът е населен от хиляди години, като доказателства за това могат да се видят в историческия комплекс Деултум, разположен на около 10 километра от Бургас. В близост се намират и други крепости, проследяващи развитието на селището от древни времена.

Забележителности в Бургас

В самия град също има множество забележителности. Освен архитектурните паметници и музеи, интерес предизвиква и религиозният храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Театърът и операта също са сред местата, които си заслужава да бъдат посетени.

Културни събития

С голямата посещаемост на града през лятото са организирани различни културни събития. Фестивалът „Бургас и морето” е с над 40-годишна традиция и привлича много български изпълнители. През последните години особена популярност набира „Spirit of Burgas”, събиращ световни звезди от различни музикални жанрове.

Морската градина

Бургас предлага различни развлечения, но има едно място, което е любимо на всички – Морската градина. Там можете да се разхождате сред свежата зеленина или да похапвате морски деликатеси в някое от многото заведения, наслаждавайки се на музиката на вълните и величественото море.

Рент а кар услуги в Бургас

Ако Ви се прииска да излезете от града, а сте без личния си автомобил, това няма да е проблем. Специализирани фирми предлагат услуги за наемане на коли в Бургас. Това улеснява посещението на интересни места в региона, като защитената местност Пода, известна с разнообразието си от птици, или Бургаското езеро – най-голямото в България, подходящо както за разходки, така и за риболов.

Област Бургас и близки населени места

Бургас е изходна точка за много популярни курорти. Старият град в Несебър е едно от най-предпочитаните места, а Слънчев бряг привлича със своята атрактивност. Регионът около Бургас е богат на забележителности и природни красоти, които лесно могат да бъдат посетени с нает автомобил.

Защо да изберете рент а кар услуги в Бургас

Бургас е един от най-големите икономически центрове в България, с развита индустрия и услуги. Макар туризмът да не е водещ, тук ще намерите всички удобства за една незабравима лятна почивка.

Можете да отседнете в хотел или квартира, да се насладите на вкусна храна в местните заведения и да използвате рент а кар услугите за пътуване до други интересни места.

Необходим ви е автомобил в Бургас? Разгледайте предложенията на София Рент А Кар и направете своя избор за автомобил под наем! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации