Бургас - модерен и пищен

Бургас - модерен и пищен

Тъй като е сред най-големите градове в България, Бургас е доста развит във всяко едно отношение. Това, което го отличава от другите, разбира се, е морският туризъм.

Тук има абсолютно всякакъв вид услуги, от които да се ползват туристите, идващи през лятото. Има всевъзможни места за отсядане, разнообразие от заведения за хранене и кафенета, и всички атракциони, за които човек може да се сети. При тази ситуация е съвсем естествено и наличието на офиси на фирми за наемане в Бургас.

Градът се явява своего рода столица на родното ни Черноморие. Той е изходна точка към редица курорти, един от друг по-атрактивни. За това, естествено, спомага и летището, което се намира в <strong><a href="https://sofiarentacar.bg/blog/sarafovo/">Сарафово</a></strong>. Второто по натовареност в страната, то осигурява неспирен поток от туристи през летните месеци. Независимо дали в Сарафово, или ще потърсите в Бургас, това ще Ви улесни да стигнете до избрана от Вас дестинация.

Произходът на града датира от периода на траките, но по тези земи е имало селища още преди новата ера. Спорен е и произходът на името Бургас – дали е от латинското Бургос, което означава кула, или от тракийската дума за укрепление за дърво.

Бургас е най-големият град в Югоизточна България

Градът е населен още преди хиляди години. Доказателство за това могат да се видят в историческия комплекс Деултум, който е разположен на около 10 километра от Бургас. В близост са разположени и други крепости, с които се проследява развитието на селището още от древни времена.

В самия град също има забележителности, на които можете да обърнете внимание. Наред с многото архитектурни паметници и музеи, интерес предизвиква и религиозния храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Театърът и Операта също са сред забележителностите на Бургас, които си заслужава да бъдат видени.

Като е взета предвид голямата посещаемост на града през лятото от туристи, са организирани и различни културни събития. С повече от 40 годишна традиция на всички е известен фестивалът „Бургас и морето”. В него вземат участия много български изпълнители. А през последните години широка популярност набира и “Spirit of Burgas” („Духът на Бургас”), който събира световни звезди от различни жанрове в музиката.

Бургас предлага различни по вид и усещане развлечения. Всеки би намерил нещо, което да му хареса. Но има едно място, което е любимо на всички, независимо от предпочитанията им. Това е Морската градина.

Там ще можете да се разхождате сред свежата зеленина или да похапвате морски деликатеси в някое от многото заведения. И всичко това придружено с музиката на вълните и картината на величественото море.

Ако Ви се прииска да излезете от рамките на града, а сте дошли без личния си автомобил, то това няма да е проблем. Има <strong><a title="София Рент А Кар отдава отлични автомобили под наем" href="https://sofiarentacar.bg/">специализирани фирми, които предлагат услугата коли под наем</a></strong> в Бургас. А в този регион има доста места, които ако посетите, изобщо няма да съжалявате.. Интересна, например, е защитената местност Пода.

Безспорно една от причините Бургас да е предпочитано място за туризъм са именно природните богатства

В цяла Европа няма друго място, което на единица площ да има такова разнообразие от птици. Ако пък сте любители на сладководния риболов, можете да отиде до Бургаското езеро. То е най-голямото в България, и край него ще имате възможност както да се разхождате, така и да ловите риба.

Многото фирми за подобни услуги в Бургас правят лесно и безпроблемно отиването до някои от известните курорти. Старият град в <strong><a href="https://sofiarentacar.bg/blog/nesebyr/">Несебър</a></strong> е едно най-предпочитаните места, а Слънчев бряг привлича със своята атрактивност.

Бургас един от най-големите икономически центрове на България, и в него са развити много отрасли. Макар туризмът да не е водещ, тук ще намерите всички удобства, които са нужни за една лятна почивка.

Можете да отседнете в хотел или квартира, да намерите заведения, които да удовлетворят вкуса Ви, а с услугата да си осигурите пътуване до друго интересно място.

Необходим ви е автомобил в Бургас? Разгледайте предложенията на София Рент А Кар и направете своят избор за МПС под наем! ☎ +359 876 337 273