Поморие - пясък с аромат на плажно масло

Поморие - пясък с аромат на плажно масло

Поморие е едно достатъчно познато име, емблематично за българското Черноморие още от 70-те години на миналия век. И ако все още не сте били там,то със сигурност Ви е хрумвала тази мисъл. Изберете ли този курорт за Вашата ваканция, по никакъв начин не бихте сгрешили.

Изключително красив и добре уреден, курортът предлага възможност за комфортна и интересна почивка. Множеството хотели, квартири, ресторанти и заведения ще помогнат за избора Ви къде да отседнете и къде да хапвате.

Различните атракциони няма да Ви оставят да скучаете, а услугите на фирмите за коли под наем в Поморие биха Ви улеснят при организирането на еднодневни приключения до места, които сами изберете.

Рент а кар услуги Поморие

Поморие е курортът с най-много слънчеви дни в годината, който привлича хиляди туристи.

Поморие е град, който е съществувал още през римско време. За това свидетелства древна крепост, останала оттогава и намираща се в местността Палеокастро. Славата си през Античността градът е извоювал като морско пристанище, в което е процъфтявала търговията.

Ако се разходите из Поморие, и днес още можете да видите отпечатъка на времето, свидетелстващ за вековната история на това място. Многото църкви и други археологически паметници ще ви отведат в отминали епохи, и във Вас завинаги ще остане усещането за тази горда красота.

Храмовете, които не бива да пропускате са  „Преображение Христово” и „Успение Богородично. Ще видите и мъжки манастир, който е все още действащ. Той носи името на Свети Георги Победоносец.

Интересно е да се спомене, че тук има резерват на архитектурата. Нарича се „Стари поморийски къщи”, и от името му личи уникалността на атмосферата, в която ще Ви потопи. Защото колкото и да е модернизиран животът днес, една разходка назад във времето е нещо, което би доставило удоволствие на всеки.

В Поморие се намира и единственият в източна Европа музей за добив на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Това ще разпали интереса и на най-любознателните. А традициите в това производство са неразривно свързани с близкото „Поморийско езеро”, известно с високата си концентрация на сол.

Сега Поморие е административна част от област Бургас. От големия град го делят десетина минути път с кола, а близостта до летището го превръща в още по-желана дестинация.

Освен на самото летище, Вие ще можете да потърсите фирми за наемане и в Поморие. Така ще имате възможност да се усетите пълната си свобода, без да зависите от обществен или друг транспорт. С лекота ще задоволите всяко Ваше хрумване, или желание на някой от компанията Ви. С кратки разходки ще повишите общото настроение и ще си доставите куп положителни емоции.

Самият курорт предлага много и разнообразни начини за развлечение. Освен задължителните за такова място хотели и заведения, освен блестящите плажове и кристалната морска вода, Поморие има свой дух и атмосфера. И това неминуемо ще се отрази положително върху лятната Ви ваканция, и тя ще остане запомняща се за Вас и любимите Ви хора.

Поморие - център

Центърът на Поморие е един от най-пленителните на Българското черноморие

А когато се наситите на всичко това, или просто Ви се прииска глътка разнообразие, то местоположението на Поморие ще Ви даде не една възможност за разходка. Намиращ се в Бургаския залив, на практика курортът е близо до всяка една точка от южното ни Черноморие.  И съвсем не бива да се притеснявате, ако не сте на почивка с личния си автомобил.

Ако ползвате автомобил в Поморие, лесно и бързо ще изберете накъде да се отправите. Дали ще бъде шумният Слънчев бряг или античният Несебър – това решавате Вие. Можете да се разходите до Созопол, Равда, а и самият Бургас съвсем не е за пренебрегване.

Макар и малък град, Поморие притежава всичко необходимо за един съвременен, активно развиващ се курорт. Наред с прекрасните плажове, разнообразието от заведения, ресторанти и  кафенета  допринася  за перфектната лятна ваканция.

Насладата от морето, гарнирана с всевъзможни водни атракции, ще направи пълноценно и забавно летуването, което Вие и Вашите близки хора ще си подарите. А за още положителни емоции, с автомобил под наем в Поморие ще можете да стигнете безпроблемно до всяка избрана от Вас дестинация.

Ако сте се наситили на Поморие? Може да ползвате услугите на София Рент А Кар, за да наемете един от прекрасните ни автомобили! ☎ +359 876 337 273