Поморие - пясък с аромат на плажно масло

Поморие - пясък с аромат на плажно масло

Поморие е емблематично място на българското Черноморие, познато и обичано още от 70-те години на миналия век. Ако все още не сте го посетили, със сигурност сте се замисляли за това. Изберете ли Поморие за вашата ваканция, няма да сбъркате.

Изключително красив и добре уреден, този курорт предлага възможности за комфортна и интересна почивка. Многото хотели, квартири, ресторанти и заведения ще ви помогнат да намерите идеалното място за отсядане и хранене.

Разнообразните атракциони ще ви забавляват, а услугите на фирмите за коли под наем в Поморие ще ви улеснят при организирането на еднодневни приключения до места, които сами изберете.

История и култура на Поморие

Поморие е град с дълга история, датираща още от римско време. Свидетелство за това е древната крепост в местността Палеокастро. Градът е бил важно морско пристанище, процъфтяващо с търговия.

Разходете се из Поморие и ще видите отпечатъка на времето, свидетелстващ за вековната история на това място. Многото църкви и археологически паметници ще ви отведат в отминали епохи, оставяйки ви с усещането за горда красота.

Забележителности

Храмовете „Преображение Христово” и „Успение Богородично” са задължителни за посещение, както и мъжкият манастир „Св. Георги Победоносец“. Архитектурният резерват „Стари поморийски къщи” ще ви потопи в уникалната атмосфера на миналото.

В Поморие се намира и единственият в Източна Европа музей за добив на сол чрез слънчево изпарение на морската вода, който ще разпали интереса на най-любознателните.

Рент а кар услуги в Поморие

София Рент А Кар предлага разнообразие от автомобили под наем в Поморие. Използването на рент а кар услуги ще ви позволи да се насладите на пълната свобода и да посетите интересни места без да зависите от обществен транспорт. Така лесно ще организирате кратки разходки и ще се насладите на много положителни емоции.

Забележителности и околни курорти

Поморие се намира в Бургаския залив, което го прави идеално разположен за различни разходки. Можете да се отправите към шумния Слънчев бряг или античния Несебър. Близките курорти като Созопол и Равда също предлагат интересни възможности за посещение.

И разбира се, не пропускайте и самия Бургас – областният град, който предлага множество забавления и културни събития.

Бургас: Културен и икономически център

Бургас, само на 10 минути път с кола от Поморие, е важен културен и икономически център. Градът предлага множество забележителности, паркове и плажове, както и разнообразни ресторанти и магазини. Летището в Бургас прави Поморие още по-желана дестинация за туристите.

Заключение

Поморие е перфектно място за лятна ваканция, предлагащо всичко необходимо за пълноценен отдих и забавление. Красивите плажове, разнообразните заведения и уникалната атмосфера ще направят почивката ви незабравима. С автомобил под наем от София Рент А Кар, лесно ще достигнете до всяка избрана от вас дестинация и ще се насладите на пълната свобода и комфорт по време на вашата почивка.

Ако искате да изживеете незабравими моменти в Поморие, разгледайте предложенията на София Рент А Кар за автомобили под наем! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации