Приморско

Приморско

Стане ли дума за южното ни Черноморие, един от градовете, за които задължително ще се сетите, е Приморско. Това е един универсален курорт, където ще можете да си изкарате превъзходно, независимо дали сте със семейството и търсите спокойна почивка, или сте с шумна компания, с която да се забавлявате.

рент а кар услуги Приморско

Приморско е идеално място за почивка, както за млади така и за стари

Мястото се слави с различните възможности, които предлага. Разнообразието от хотели, къщи за гости, ресторанти, заведения, специализирани фирми в Приморско, правят курорта желан избор за почивка и от българи, и от чужденци.

През 80-те години на предишния век е имало идея Приморско и Китен да се слеят в един изцяло нов град, носещ името Лазурен бряг. Така, по примера на френската Ривиера, това е можело да се превърне в най-известната туристическа дестинация на родното ни крайбрежие.

С политическите промени в България, този план си останал неосъществен, и до сега двата курорта съществуват отделно. Това обаче не е попречило на тяхното развитие, и днес те продължават да са посещавани от много летовници.

Приморско се намира на малък полуостров, съвсем в подножието на Стара планина. Неговият микроклимат, чудесните плажове и кристално – бистра вода са го превърнали в утвърдено място за почивка на наши и чуждестранни туристи.

Освен заведения, места за нощуване и различни атракционни, има и офиси на фирми за отдаване на коли под наем в Приморско. Ако се възползвате от тази услуга, Вие бързо и безпроблемно, без да се съобразявате с обществен транспорт, бихте могли да отидете и да разгледате някой от близките курорти.

Без значение дали ще изберете Китен, Равда или Ахтопол, Вие навсякъде ще имате едно невероятно забавление, което да пазите в албума на Вашите спомени.

Многото, 10 на брой, плажове са голям плюс за Приморско. Покрити с изключително фин пясък, те подаряват уникално нежно усещане, гарнирано с прохладния бриз и тюркоазеното докосване на морската вода.

При наличието на толкова плажове, Вие и Вашите близки със сигурност ще намерите този, на който ще се чувствате най-добре, или ще си разнообразявате дните, посещавайки всички.

Около Приморско има много природни и исторически забележителности, които ще имате възможност да посетите. Дори да сте тръгнали на почивка без личния си автомобил, услугата rent a car в Приморско ще улесни организирането на всяка еднодневна екскурзия.

За цел на разходката Ви може да изберете резерватите „Ропотамо” и „Аркутино”, където да изпитате положителни емоции чрез ценния досег до природата. Над тези места преминава маршрута на птиците от Европа, когато прелитат към по-топлите страни.

Известен с името Via Pontica, той е доказателство за уникалните условия, които предлага това място.

Интересни са и скалните образувания „Веселите скали” и „Лъвската глава”, които също можете да посетите. Отиването до всички тези места ще внесе още един топъл щрих към картината на Вашата лятна ваканция.

Приморско - тракийско селище Бегликташ

Древното тракийско селище „Бегликиташ“ е едно магическо място, което си заслужава да се види

През 2003 година край Приморско е открито древно тракийско светилище, датиращо от преди повече от 33 века. Сравнявано със Стоунхендж, то заема 12 000 квадратни метра. В „Беглик Таш”, както е името му, някои от камъните достигат височина 9 метра.

Заедно с крепостта Азине, Тракийските долмени, които са от VI век пр. н. е., християнският параклис „Света Параскева” , и още интересни забележителности, това място е своеобразен календар на времето, който може да проследите.

Природните красоти и древните мега структури са само една част от нещата, които правят Приморско предпочитана дестинация.

Големият избор от хотели, квартири, къщи за гости, ресторанти и заведения ще направят почивката Ви тук такава, за каквато сте мечтали.

Красивите плажове и водните атракции могат само да повишат настроението и да изградят невероятна атмосфера от положителни емоции за Вас и Вашите близки.

Услугите, които се предлагат в курорта, включително и превозни средства под наем в Приморско, ще спомогнат за безпроблемно и безметежно изкарване на една чудесна ваканция.

Ако искате да видите забележителностите на Приморско? Разгледайте сайта на София Рент А Кар и  вземете  автомобил под наем! ☎ +359 876 337 273