Приморско - перлата на южното Черноморие

Приморско - перлата на южното Черноморие

Стане ли дума за южното ни Черноморие, един от градовете, за които задължително ще се сетите, е Приморско. Това е универсален курорт, където можете да прекарате превъзходна почивка, независимо дали сте със семейството и търсите спокойствие, или сте с шумна компания, с която искате да се забавлявате.

Удобства и забавления в Приморско

Приморско е идеално място за почивка както за млади, така и за стари. Курортът предлага различни възможности за настаняване – хотели, къщи за гости, ресторанти и заведения, както и специализирани фирми за рент а кар услуги. Това прави Приморско желан избор за почивка както от българи, така и от чужденци.

През 80-те години на миналия век е имало идея Приморско и Китен да се слеят в един изцяло нов град, носещ името Лазурен бряг. Планът не се осъществил, но и двата курорта продължават да се развиват и днес са предпочитани дестинации за летовници.

Природни и исторически забележителности

Приморско се намира на малък полуостров, съвсем в подножието на Стара планина. Микроклиматът, чудесните плажове и кристално бистра вода го правят утвърдено място за почивка на наши и чуждестранни туристи. Около Приморско има много природни и исторически забележителности, които можете да посетите.

Плажове

Многото плажове – общо 10 на брой – са голям плюс за Приморско. Покрити с изключително фин пясък, те подаряват уникално нежно усещане, гарнирано с прохладния бриз и тюркоазеното докосване на морската вода. При наличието на толкова плажове, вие и вашите близки със сигурност ще намерите този, на който ще се чувствате най-добре.

Резервати и природни забележителности

Сред забележителностите, които можете да посетите, са резерватите „Ропотамо” и „Аркутино”, известни със своята природна красота. Над тези места преминава маршрутът на птиците от Европа към по-топлите страни, известен като Via Pontica. Интересни са и скалните образувания „Веселите скали” и „Лъвската глава”.

Древни тракийски светилища

През 2003 година край Приморско е открито древно тракийско светилище, датиращо от преди повече от 33 века. Сравнявано със Стоунхендж, светилището „Беглик Таш” заема 12 000 квадратни метра и включва камъни с височина до 9 метра.

Рент а кар услуги в Приморско

Ако се възползвате от услугите на фирми за рент а кар в Приморско, ще можете лесно и бързо да разгледате околностите. София Рент А Кар предлага разнообразие от автомобили под наем, които ще направят вашето пътуване удобно и безгрижно. Използването на автомобил под наем ще ви позволи да посетите близките курорти като Китен, Равда и Ахтопол, без да се съобразявате с обществен транспорт.

Областният град Бургас и близки населени места

На около 50 км от Приморско се намира областният град Бургас. Той е културен и икономически център, предлагащ множество забележителности и развлечения. Бургас е идеално място за еднодневна екскурзия, където можете да се насладите на богатата културна програма и исторически забележителности.

Други близки населени места като Созопол, Равда и Ахтопол също предлагат интересни възможности за разходка и забавления. Отиването до тези места няма да бъде никакъв проблем, ако се възползвате от предлаганите автомобили под наем в Приморско.

Заключение

Приморско е предпочитана дестинация за летуване с богат избор от хотели, квартири, къщи за гости, ресторанти и заведения. Красивите плажове и водните атракции ще повишат настроението ви и ще изградят невероятна атмосфера от положителни емоции за вас и вашите близки.

Услугите за рент а кар в Приморско ще спомогнат за безпроблемно и безметежно изкарване на една чудесна ваканция.

Искате да видите забележителностите на Приморско? Разгледайте сайта на София Рент А Кар и вземете автомобил под наем на страхотна цена! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации