Ахтопол

Ахтопол

Ахтопол е място, чарът на което неминуемо докосва. Това е едно от най-южните места на родното Черноморие. Особената атмосфера предразполага за спокойна отмора, през която може да споделите цялото си време с любимите хора. Ако Вие сте избрали да летувате именно тук, то Вашата почивка ще е подвластна на уюта на малкото градче, на онова специфично усещане, че се намирате у дома.

Рент а кар услуги Ахтопол Ахтопол е едно от най-южните места на родното Черноморие

Тук може да отседнете както в хотел, така и в квартира. Има и доста заведения, чиято добра кухня ще можете да опитате. А за еднодневна екскурзия до друг курорт специализирани фирми могат да Ви предоставят коли под наем в Ахтопол. Това Ви гарантира, че въпреки спокойствието, на което ще се наслаждавате, то в никакъв случай няма да Ви бъде скучно.

Ахтопол е град с деветвековна история. Основан е през 812 година от хан Крум, като доказателство за това е паметна колона, която е поставена още тогава. През годините градът е сменил много имена – Аганополис (в превод Град на любовта), Алвео Тихос, Агатонполис и други.

Преди да попадне под Османско владичество, Ахтопол няколко пъти е бил и в български, и във византийски ръце. Както в доста селища, основани преди Първата българска държава, и тук ще имате възможност да разгледате Стария град. С характерната за турското робство архитектура,в него се откроява църквата „Свето Възнесение Господне”.

Преминал гордо през девет века, днес Ахтопол спада към най-известните ни курорти. Основният поминък на населението е туризма, така че тук ще се почувствате обгрижени и доволни. Независимо дали ще се забавлявате в местните заведения и атракциони, или ще предпочетете с нает автомобил в Ахтопол да се отправите на разходка, то Вие и Вашите близки задължително ще имате запомняща се ваканция.

Съвсем близо, само на 2 километра от града, се намира едно място, което със сигурност би Ви било интересно да видите. Това е параклисът „Св. Константин и Елена”, до който има и аязмо с лечебни води. Струва си да видите и устието на Велека, която е една от големите реки в България. Точно там, където тя се влива в Черно море, има голяма скала, наподобяваща фигурата на воин. Вярва се, че това е Пазителят на Ахтопол. Съвсем наскоро в подножието на скалата е намерена гробница на древна жрица. Това, разбира се, поражда нови теории, че скалата е дело не на природата, а на хората.

Ахтопол - параклис Св. Св. Константин и Елена Не пропускайте да видите параклисът „Св. Константин и Елена”

Ако се възползвате от услугите на фирмите за наемане в Ахтопол, бихте могли да разгледате и някои от близките курорти. Това ще бъде допълнително разнообразие към летуването Ви, тъй като регионът е интересен, и предлага различни обекти за посещение. Можете да изберете Синеморец, който е само на 5 километра в южна посока. Или Царево, до където разстоянието е 14 километра северно. А близо до турска граница, от която Ахтопол е на 16 километра, са Резово и Резовска река.

Ахтопол е предпочитано място за почивка. Много силен фактор за това, безспорно, е местоположението му. Топлината на кристалните чисти морски води привличат много хора, решили да се порадват на южните плажове. А самият факт, че тук липсва шумотевицата от големите курорти, че отсъства онази вечна динамика на огромните комплекси, само това е достатъчно да внесе романтика и екзотика във всяка морска почивка.

В Ахтопол ще можете както да разпускате по красивите плажове, така и да си организирате кратки пътешествия до интересни места. Всъщност, каквото и да решите, това ще бъде за Вас и любимите Ви хора една почивка, изпълнена с положителни емоции. Независимо дали ще се разхождате с автомобил в Ахтопол, или просто ще се наслаждавате бистрата морска вода, този курорт завинаги ще сложи топлия си южен отпечатък в сърцето Ви.

Ахтопол е идеалния вариант да изпълните ваканцията си със спокойствие, уют, разходки, и всеки един миг ще бъде подарък за Вас и близките Ви хора.

Желаете да разгледате околностите на Ахтопол с кола? Обърнете се към София Рент А Кар и изберете вашият автомобил под наем! ☎ +359 876 337 273!