Китен - слънце, пясък, море

Китен - слънце, пясък, море

Китен, получил статута си на град едва през 2005 година, отдавна е утвърден курортен център и за българи, и за много чужденци. В унисон с името си, това е едно китно и прекрасно място, на което Вие ще прекарате незабравима почивка заедно със скъпите за Вас хора.

Рент а кар услуги Китен

Китен е едно удивително райско кътче което е желано място за млади и стари.

Въпреки че е четвъртият най-малък град в България (след него са само Мелник, Плиска и Маджарово), градът е достатъчно уреден като курорт във всяко отношение.

Ще имате възможност да се възползвате от услугите на фирми за коли под наем в Китен, къщи за гости, хотели, ресторанти, различни морски и водни атракциони. Спадащ по административно деление към община Приморско, Бургаска област, Китен е известен курорт още от времето на социализма.

Години наред за много хора това е райско място, на което да се насладят пълноценно на летния си отпуск.

Градът е разположен на река Китенска, и заради красивата си природа, горещите плажове и кристалната морска вода, от средата на XX век става избор за построяването на множество почивни бази от различни предприятия и ведомства.

С името на Китен се свързва не една легенда. На полуостров Урдовиза, заеман от една част от градчето, се намират останки от едноименната крепост, датираща още от времето на Троянската война.

Смята се, че старото пристанище на Китен е последният съюзник на Троя, и от там са пращали провизии, с които са помагали на обсадените да издържат атаките на ахейците. Когато последните се досетили за това, блокирали пристанището и Троя паднала под тяхна власт.

Друга легенда ни дава отговор за името на единия плаж – Атлиман, което в превод означава конник. Разказва се, че още през турско време, Султанът поискал за жена местна красива девойка. Тя му отговорила, че ще приеме, ако бъдат освободени от данъци хората и земята, която може да обиколи с кон от сутринта до залез. Момичето обходило толкова много земи, че когато се прибрало, паднало от коня и умряло.

Султанът обаче спазил уговорката и премахнал данъците. Макар и с тъжен край, тази легенда придава на мястото особена привлекателност, и то е предпочитано от много хора именно заради това.

Основният поминък на малобройното население на Китен е туризма. Красивите плажове, горещия пясък и разхлаждащата морска вода правят града желано място за почивка както от българи, така и от чужденци. По тази причина тук ще можете да намерите всички удобства, които се изискват от едно перфектно курортно място.

За летуващите са осигурени различни варианти за избор на отсядане.

Освен хотели, се предлагат и квартири, а има и бунгала. Многото ресторанти и заведения ще спомогнат за намирането на идеалната обстановка, в която Вие и семейството Ви ще се чувствате добре.

Освен това ще можете да се възползвате от водните забавления, които ще внесат доза адреналин и незабравими емоции, и ще оставят траен спомен в съзнанието Ви.

Китен - център

Китен е приятен курорт, в който всеки може да намери своето място в многобройните хотели.

Но ако все пак решите да се разходите до някой близък курортен център, винаги можете да го направите със автомобил. Така ще може да намерите нови приключения, ако посетите Царево, Приморско, Лозенец или Ахтопол.

Със сигурност ще разнообразите за ден своята почивка, и ще допълните с нещо различно настроението на компанията Ви. Курортите, които са около Китен, са много примамливи, и всеки от тях носи свой собствен дух и колорит.

Китен е място, на което щом сте били веднъж, то носталгията пак ще Ви върне там. А ако тепърва планирате да отидете, то неминуемо това няма да е последното Ви посещение на този чуден курорт.

За Вас и Вашите близки ще е удоволствие да получите една незабравима ваканция, съчетаваща горещите плажове, морската атмосфера и перфектното обслужване в хотели, заведения. Ако вече сте избрали града като място за Вашето летуване, то със сигурност Ви предстоят прекрасни моменти.

Трябва ви превозно средство под наем в Китен? Обърнете се към София Рент А Кар, за да направите правилният избор на автомобил! ☎ +359 876 337 273