Синеморец - магия и романтика

Синеморец - магия и романтика

Синеморец е една от най-южните точки на родното ни Черноморие. Опазил първичната красота на природата си, курортът става все по-предпочитано място за лятна почивка от туристите. Това, разбира се, влияе върху промяната на инфраструктурата в последните години, тъй като потокът от гости се увеличава.

рент а кар услуги Синеморец

Синеморец – едно райско кътче за туристите

И все пак всичко тук се прави с мярка, и нещата са далеч от презастрояването, което се шири около морето. С хотелите си, заведенията и ресторантите, Синеморец се превръща в конкурентно място за почивка.

Освен всички други осигурени удобства, ще намерите и фирми за коли под наем в Синеморец, от чиито услуги да се възползвате. Без да имате ангажимент към личния си автомобил, без са се притеснявате за обществен или друг транспорт, с автомобил в Синеморец Вие ще се насладите на свободата си да отидете където пожелаете.

Предполага се, съдейки по останки на морското дъно, че тук е имало селище още преди новата ера. Но реалните данни сочат, че Синеморец съществува от 15 век. След Освобождението той остава в рамките на Османската империя, но по-късно, по време на Балканската война, отново попада в земите на България.

През годините Синеморец е сменил няколко имена. Гръцкото Галазиос е най-близко до днешното, и също така точно описва пейзажа, защото в превод означава „морскосиньо”. Защото тук човек никога не може да се насити да съзерцава необхватната морска синева, излъчваща толкова мощ и сила.

Природата е нещото, което прави Синеморец специален.На север, при устието на река Велека, образувалите се пясъчни кори допълват невероятната красота на доста известен плаж, наречен Косата. Бутамята на юг и Липите в самия курорт са още два плажа, които ще разтопят всичките Ви сетива. А още по на юг, близо до Резово, ще попаднете в Силистар. Това е защитена местност, запазила първичната красота на природата.

Ако се възползвате от офертите на специализирани фирми, ще можете да се разходите до древната крепост Кастрицион, която е съвсем близо. За кратки екскурзии са подходящи също  Ахтопол и Царево, където има чудни плажове и забавни морски атракции. Всъщност, цялото южно крайбрежие заслужава внимание. От курортите до резерватите, от красотата на морето до мистиката на Странджа планина, всичко си струва да бъде видяно и запазено в топли спомени.

Бутамята в Синеморец е магнит за туристите

Плаж „Бутамята“ в Синеморец е магнит за туристите

Синеморец е различно място . Различно от претъпканите комплекси и бетонните селища. Все повече хора са примамени от екзотиката, от близостта с природата. Тук човек може да избяга от натоварения живот, и да се зареди с енергия.

Възрастта на гостите е в голям диапазон, тъй като това е място както за отпускаща почивка,  така и за по-екстремални преживявания. Все повече и повече туристи организират летните си отпуски тук, където ще имат възможност да изпитат много и разнообразни емоции.

Дали ще сте със семейството, или просто в компанията на близки хора, в този курорт няма как да не си прекарате добре. Спокойствието и чудесната природа са важна предпоставка за наистина пълноценна почивка.

Без натоварващата пренаселеност на големите курорти, тук ще имате възможност да се отдадете на релакс и да се насладите на близостта на любимите Ви хора. Разнообразните плажове, между които можете да избирате, само допълват тази хармония.  А с услугите на специализирани фирми в Синеморец  лесно ще можете да посетите още интересни места, без да имате грижата за друг транспорт.

Кристалната синя морска вода и горещият пясък примамват всеки да дойде в това райско кътче. Заведенията с морска храна подсилват лятната атмосфера. Може да отседнете в хотел, квартира или бунгало. И ако сте решили да пътувате без личния си автомобил, то и тук, за Ваше удобство и улеснение, също са разположили своите офиси фирми за наеманен на превозно средство в Синеморец. Така разстоянията няма да са проблем да изживеете едно наистина незабравимо лято.

Имате нужда от МПС под наем в Синеморец? Обадете се още днес на агенция за отдаване под наем София Рент А Кар ☎ +359 876 337 273!