Синеморец - магия и романтика

Синеморец - магия и романтика

Синеморец е една от най-южните точки на българското Черноморие. Курортът, запазил първичната красота на природата си, става все по-предпочитано място за лятна почивка от туристите. Това, разбира се, влияе върху промяната на инфраструктурата в последните години, тъй като потокът от гости се увеличава.

Рент а кар услуги в Синеморец

Синеморец е истинско райско кътче за туристите. Всичко тук се прави с мярка и нещата са далеч от презастрояването, което се наблюдава в други морски курорти. С хотелите, заведенията и ресторантите, Синеморец се превръща в конкурентно място за почивка. Освен всички други осигурени удобства, ще намерите и фирми за коли под наем в Синеморец, от чиито услуги можете да се възползвате.

Без ангажименти към личния си автомобил и без притеснения за обществен или друг транспорт, с автомобил под наем в Синеморец ще се насладите на свободата си да отидете където пожелаете.

Цени на рент а кар услугите в Синеморец

Цените за наемане на автомобил в Синеморец варират в зависимост от сезона и класа на автомобила. Обикновено, цените започват от около 30-40 лева на ден за икономичен клас и достигат до 100-150 лева на ден за луксозни модели. Допълнителните услуги като детски седалки, навигационни системи и пълна застраховка могат да повишат крайната цена.

История и култура

Предполага се, че тук е имало селище още преди новата ера, съдейки по останки на морското дъно. Реалните данни сочат, че Синеморец съществува от 15 век. След Освобождението той остава в рамките на Османската империя, но по-късно, по време на Балканската война, отново попада в земите на България.

През годините Синеморец е сменил няколко имена. Гръцкото Галазиос е най-близко до днешното и също така точно описва пейзажа, защото в превод означава „морскосиньо”.

Природа и забележителности

Природата е нещото, което прави Синеморец специален. На север, при устието на река Велека, образувалите се пясъчни кори допълват невероятната красота на известния плаж Косата.

Бутамята на юг и Липите в самия курорт са още два плажа, които ще разтопят всичките Ви сетива. Близо до Резово ще попаднете в Силистар – защитена местност, запазила първичната красота на природата.

Екскурзии и близки населени места

Ако се възползвате от офертите на специализирани фирми за коли под наем в Синеморец, ще можете да се разходите до древната крепост Кастрицион, която е съвсем близо. За кратки екскурзии са подходящи също Ахтопол и Царево, където има чудни плажове и забавни морски атракции.

Цялото южно крайбрежие заслужава внимание – от курортите до резерватите, от красотата на морето до мистиката на Странджа планина.

Синеморец – различното място за почивка

Синеморец е различен от претъпканите комплекси и бетонните селища. Все повече хора са примамени от екзотиката и близостта с природата. Тук човек може да избяга от натоварения живот и да се зареди с енергия.

Възрастта на гостите е в голям диапазон, тъй като това е място както за отпускаща почивка, така и за по-екстремни преживявания. Дали ще сте със семейството или в компанията на близки хора, в този курорт няма как да не си прекарате добре. Спокойствието и чудесната природа са важна предпоставка за наистина пълноценна почивка.

Кристалната синя морска вода и горещият пясък примамват всеки да дойде в това райско кътче. Заведенията с морска храна подсилват лятната атмосфера. Може да отседнете в хотел, квартира или бунгало.

Ако сте решили да пътувате без личния си автомобил, можете да се възползвате от услугите на фирмите за наемане на превозни средства в Синеморец. Така разстоянията няма да са проблем и ще изживеете едно наистина незабравимо лято.

Нуждаете се от МПС под наем в Синеморец? Обадете се още днес на агенция за отдаване под наем София Рент А Кар ☎ +359 876 337 273!

Последни публикации