Летище Пловдив

Летище Пловдив

Само на 11 км от вторият по големина град в страната – Пловдив се намира една от международните аерогари в страната. Докато траят зимните месеци летището обслужва редица чартърни полети с туристи от цяла Европа, които гостуват на многото ски курорти. Наличието на планина близо до града и на страхотни места , където може да упражнявате зимни спортове правят тази дестинация желана и удобна.

Летище Пловдив

На летище Пловдив през годината се осъществяват редовни полети, които свързват града с Германия – до Франкфурт и Англия – до Лондон.

През годината се осъществяват редовни полети, които свързват града с Германия – до Франкфурт и Англия – до Лондон.

При възникване на извънредни ситуации може да се използва за пренасочване на кацания на самолети, като тук могат да бъдат обслужвани до 1000 души на час. И тук, както и на други международни аерогари имаме преимуществото да наемете кола под наем в София. Благодарение на предлаганите оферти можете лесно и бързо да се придвижите за желаното от вас място.

Летището на Пловдив е познато и с наименованието Крумово поради това, че е разположено до село със същото име, което е близо до града.

При наводнения или пожари за оказване на помощ в различни места в страната на летището има дежурни вертолети от министерство на отбраната и 44-ти й вертолетен авиополк, които поддържат постоянна готовност за реакция при случай на природно бедствие.

Редовните и чартърните полети, които се реализират в днешно време на аерогара Пловдив са до местата: Лондон, Дъблин, Белфаст, Франкфурт – Хан, Москва, Ростов на Дон, Нужни Новгород и Краснодар.

Сериозните вложения в инфраструктурата на летище Пловдив са предпоставка за бъдещото му развитие и за разширяването на броя на дестинациите.

През годините летището се е развивало и от регионално се е превърнало в международно летище с особена важност. Тук през 1928 година е функционирала една от първите вътрешни линии в България- София – Пловдив – Ямбол – Бургас.

Поради наличието на три големи аерогари, тази в Пловдив не може да генерира същия брой пътуващи хора. По-малкият човекопоток се дължи и на това, че предлаганите дестинации са по-малко, но въпреки това летището има модерна визия и изгледи за разрастване.

Любопитен факт е, че през 70-те и 80-те години от Пловдив са се изнасяли хиляди тонове земеделска продукция за СССР. Реконструкцията на летището и непрестанното му разширяване позволяват днес то да поема приземяванията на по-големи граждански и товарни самолети.

Пловдив - летище

Ако искате да посетите Пловдив и ски курортите, които са в близост то Пловдивското летище е идеален вариант за всички туристи.

Броят на пристигащи и заминаващи преди кризата от 2008 година е бил с около петдесет процента по-голям и хората са наброявали близо 105 хиляди, докато през 2012 пътуващите са били наполовина по-малко.

Базираните офиси за МПС под наем на територията на летището ви осигуряват удобство и мобилност. В непосредствена близост може да разгледате „Музеят на авиацията“, където ще откриете много и различни летателни средства.

В него са изложени две вътрешни и една външна експозиция, а също така вътре са разположени два хангара и архивохранилище. Многобройните експонати от близкото минало го превръщат в едно много интересно място за посещение.

Новата сграда на летище Пловдив е построена през 2009 година и предлага по-добро обслужване. Тя е високо функционална и ефективна с оглед на по-лесното обработване на данни и багаж на пътуващите.

Ако искате да посетите Пловдив и ски курортите, които са в близост използването на автомобили под наем от летище Пловдив е много подходящ избор, който е препоръчително да обмислите, за да сте независими от гледна точка на транспорта.

Ако не разполагате с личен автомобил може да се запознаете с офертите ни за наемане на такъв в Пловдив.

Благоприятното местоположение на града и летище Пловдив позволяват връзка до различни дестинации в страната. Пловдивският регион предлага различни видове туризъм: планински – зимен и летен, културен, познавателен, лечебен(балнеоложки), религиозен – редица поклоннически места, селски, ловен и риболовен.

Кацайки на летище Пловдив имате уникалната възможност да разгледате един от най-древните градове на Европа, в който има артефакти от различни исторически периоди.

Нуждаете се от автомобил на летище Пловдив? Разгледайте сайта на София Рент А Кар и изберете предпочитаното от вас МПС под наем! ☎ +359 876 337 273