Летище Пловдив

Летище Пловдив

Само на 11 км от вторият по големина град в страната – Пловдив се намира една от международните аерогари в страната. Докато траят зимните месеци летището обслужва редица чартърни полети с туристи от цяла Европа, които гостуват на многото ски курорти. Наличието на планина близо до града и на страхотни места , където може да упражнявате зимни спортове правят тази дестинация желана и удобна.

Летище Пловдив

На летище Пловдив през годината се осъществяват редовни полети, които свързват града с Германия – до Франкфурт и Англия – до Лондон.

През годината се осъществяват редовни полети, които свързват града с Германия – до Франкфурт и Англия – до Лондон.

Наем на кола от летище Пловдив

При възникване на извънредни ситуации може да се използва за пренасочване на кацания на самолети, като тук могат да бъдат обслужвани до 1000 души на час. И тук, както и на други международни аерогари имаме преимуществото да наемете кола под наем в София. Благодарение на предлаганите оферти можете лесно и бързо да се придвижите за желаното от вас място.

Летището на Пловдив е познато и с наименованието Крумово поради това, че е разположено до село със същото име, което е близо до града.

При наводнения или пожари за оказване на помощ в различни места в страната на летището има дежурни вертолети от министерство на отбраната и 44-ти й вертолетен авиополк, които поддържат постоянна готовност за реакция при случай на природно бедствие.

Редовните и чартърните полети, които се реализират в днешно време на аерогара Пловдив са до местата: Лондон, Дъблин, Белфаст, Франкфурт – Хан, Москва, Ростов на Дон, Нужни Новгород и Краснодар.

Сериозните вложения в инфраструктурата на летище Пловдив са предпоставка за бъдещото му развитие и за разширяването на броя на дестинациите.

През годините летището се е развивало и от регионално се е превърнало в международно летище с особена важност. Тук през 1928 година е функционирала една от първите вътрешни линии в България - СофияПловдивЯмболБургас.

Поради наличието на три големи аерогари, тази в Пловдив не може да генерира същия брой пътуващи хора. По-малкият човекопоток се дължи и на това, че предлаганите дестинации са по-малко, но въпреки това летището има модерна визия и изгледи за разрастване.

Любопитен факт е, че през 70-те и 80-те години от Пловдив са се изнасяли хиляди тонове земеделска продукция за СССР. Реконструкцията на летището и непрестанното му разширяване позволяват днес то да поема приземяванията на по-големи граждански и товарни самолети.

Какво трябва да знаем за летище Пловдив?

Пловдив - летище

Ако искате да посетите Пловдив и ски курортите, които са в близост то Пловдивското летище е идеален вариант за всички туристи.

Броят на пристигащи и заминаващи преди кризата от 2008 година е бил с около петдесет процента по-голям и хората са наброявали близо 105 хиляди, докато през 2012 пътуващите са били наполовина по-малко.

Базираните офиси за МПС под наем на територията на летището ви осигуряват удобство и мобилност. В непосредствена близост може да разгледате „Музеят на авиацията“, където ще откриете много и различни летателни средства.

В него са изложени две вътрешни и една външна експозиция, а също така вътре са разположени два хангара и архивохранилище. Многобройните експонати от близкото минало го превръщат в едно много интересно място за посещение.

Новата сграда на летище Пловдив е построена през 2009 година и предлага по-добро обслужване. Тя е високо функционална и ефективна с оглед на по-лесното обработване на данни и багаж на пътуващите.

Ако искате да посетите Пловдив и ски курортите, които са в близост използването на автомобили под наем от летище Пловдив е много подходящ избор, който е препоръчително да обмислите, за да сте независими от гледна точка на транспорта.

Ако не разполагате с личен автомобил може да се запознаете с офертите ни за наемане на такъв в Пловдив.

Благоприятното местоположение на града и летище Пловдив позволяват връзка до различни дестинации в страната. Пловдивският регион предлага различни видове туризъм: планински – зимен и летен, културен, познавателен, лечебен(балнеоложки), религиозен – редица поклоннически места, селски, ловен и риболовен.

Кацайки на летище Пловдив имате уникалната възможност да разгледате един от най-древните градове на Европа, в който има артефакти от различни исторически периоди.

Нуждаете се от автомобил на летище Пловдив? Разгледайте сайта на София Рент А Кар и изберете предпочитаното от вас МПС под наем! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации