Ямбол - китен, древен и красив

Ямбол - китен, древен и красив

Какви атракции и забележителности крие Ямбол

ЯмболПозициониран едва на 77км от Черно море, Ямбол е един от най-големите югоизточни градове на страната.

Той се намира на бреговете на р. Тунджа и е характеризиран с равнинната си топография, което прави навигацията в града доста лесна задача.

Поради неговия топъл и умерен климат, градът разполага с множество паркове и парк-музеи, като „Музей на бойната слава” както и знаменития лесопарк „Боровец”.

Ако искате да се насладите на изтънчената природна даденост на региона, можете да посетите и розариума, където ще видите над 8 различни вида рози.

Сред многото забележителности на града можете да посетите многовековни църкви и известната на областта джамия „Ески джамия”. Станете свидетели и на успокоителната атмосфера в множеството паркове осеяни из града, както и на богатство от игрални зали и центрове за забава.

Защо да наемете кола под наем в Ямбол

Това, което прави този град толкова специален, освен множеството природни забележителности, е неговата позиция на картата. Едва ли има човек летувал на черноморието, който да не е минавал покрай Ямбол, докато пътува по АМ „Тракия”.

Градът се намира едва на 2 км от магистралата, като включването към главната пътна артерия на страната, е изключително лесна задача. Близостта на града до морето, на едва 77 километра, го прави идеалната отправна точка за всеки, който иска да изследва бреговете на Черно море.

Бургас се намира на 92 километра, а Варна на 216км, което означава, че стигането до вашия любим летен курорт е доста лесна задача. Този преход от градски към морски живот, става още по-леснен ако изберете правилното превозно средство.

Освен това градът е разположен и доста близко до Турската граница, едва на 67 километра. Това го прави важна стратегическа и търговска точка, както и удобно място за начало на една експедиция в европейската част на южната ни съседка.

Какви коли под наем да вземете докато сте в Ямбол

Правилният автомобил е от огромно значение, дали ще пазарувате в Турция, отива на море в България или просто имате нужда от удобен автомобил докато сте в Ямбол. Много хора се чудят точно каква кола под наем да вземат от Ямбол, и по-долу ще ви дадем няколко света как да изберете най-правилното превозно средство за вас.

Нашите рент а кар услуги за Ямбол предлагат с най-различни модели автомобили, от компактни с 3 врати, до семейни автомобили с капацитет до 7 човека. Броят на хората, които ще се возят в колата е първото нещо, което трябва да съобразите.

След това съобразете това колко време ще се ползва колата – дали отивате на почивка с нея или ще пазарувате от Одрин. За пазаруване ви трябва голям багажник – същото може да бъде казано и за почивката – но почивката трае по-дълго и сте повече хора – затова изберете икономична, но обемна кола.

Има и автомобили с допълнителен багажник на покрива, както и опция за навигация и дори детски седалки при поръчка от клиента. Обадете ни се да уточним подробностите и така да ви гарантираме възможно най-удобното преживяване.

Последни публикации