Пловдив - градът на тепетата

Пловдив - градът на тепетата

Разположен по двата бряга на река Марица в географската област „Тракия“, град Пловдив има стратегическо местоположение и значение. На територията му се провеждат редица фестивали, панаири и културни събития. В хода на историята Пловдив е носил много имена, а следи от хора населявали тези земи има от близо 6000 години пр. Хр.

Този факт го прави един от най-старите градове в цяла Европа, като той е имал важно значение от древни времена до днес. Неговата локация е оказала влияние и на политическото, и на културното му развитие. В промяната и изграждането на града през годините  са изиграли роля както западните цивилизации, така и източните.

рент а кар Пловдив

Пловдив – град на два бряга

Когато представяме Пловдив може би първото с което трябва да започнем е  Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“. Това е място с уникална атмосфера, където са намират къщи от времето на „Възраждането“, много църкви и „Античният театър“.

Някои от къщите са превърнати в музеи, а други в галерии. Стръмните улички ни пренасят назад във времето и позволяват на човек да избяга от шума и глъчката на забързаното ежедневие и да се наслади на великолепните стари постройки.

Тук е и един от символите на Пловдив – „Античният театър“, който днес се използва за музикални и театрални събития.

Град Пловдив е място, където културата и изкуството са на почит. В него се намират Драматичен театър „Н. О. Масилитинов“,  Държавна опера – гр. Пловдив и няколко музея.

Историческия музей е място, където може да опознаете с богатото наследство,  а  в археологическия музей са показани ценни находки от различни периоди.

Регионалният етнографски музей е този, който трябва да посетите ако интересите ви са в сферата на  бита и културата. В него може да разгледате над сто картини, дърворезби, статуетки, икони, пластики от метал и пана. Това е едно чудно място, което  ще разкрие пред вас българските традиции и обичаи.

Античен театър култура и изкуство на почит

Античен театър – символът на Пловдив наслада за любителите на музика и театър

Ако искате да се разходите в града тук възможностите са много. Всичко зависи от това в какво настроение сте и какво искате да правите.

В случай, че сте настроени за пазар, а и за разходка може да тръгнете по главната улица, да поседите в парк „Цар Симеоновата градина“ или просто да се порадвате на фонтанът на име „Копчетата“.

А ако искате една успокояваща разходка заложете на старите улички или отидете до някои от тепетата, където има обособени места за сядане и отдих.

Един от най-посещаваните градове в южната част на България е именно Пловдив, като той предлага множество забавления и развлечения.

В района има много невероятни места, които заслужават внимание. Ако разполагате с време не се колебайте и отделете време да разгледате офертите за коли под наем в Пловдив.

За тези от вас които се интересуват от самолети само на 12км от града е разположен Музеят на авиацията, където може да видите различни хеликоптери и самолети. Много близо е и град Асеновград, където може да посетите параклиси, църкви и храмове, а също и прочутата Асенова крепост.

Ако сте от хората, които обичат да правят разходки до пещери само на 40км. от Пловдив се намира пещерата „Снежанка“. И от двете страни на град Пловдив има планини, на юг-Родопи и Стара планина на север.

Близостта му до тях сама по себе си говори, че това е район, който е посещаван целогодишно от туристи. Живописната и красива планина е добър избор за летуване през цялата година. Тук се намират известните ски курорти Пампорово и Чепеларе, където условията за туризъм са отлични.

Велинград и Девин популярни с предлаганите спа услуги и балнеолечение също се намират на една ръка разстояние. Ако риболовът спада към вашите занимания или обичате водните спортове може да отидете до язовирите „Батак“ и „Доспат“.

Туризмът тук е силно развит,остава само да изберете в коя посока ще тръгнете. Изобщо Пловдив и околността предлагат редица възможности за оползотворяване на свободното време. Насладете се на тях като прегледате офертите за наемане на кола тип комби в Пловдив.

Нуждаете се от рент а кар агенция за МПС под наем в Пловдив? Обърнете се към София Рент А Кар, за да сте сигурни в своя избор ☎ +359 876 337 273!