Пазарджик - градът на часовниковите кули

Пазарджик - градът на часовниковите кули

България е богата на забележителности и природни дадености страна, която може да се похвали с дълбока и богата многовековна история. Такива дадености могат да се забележат на много места, но само в Пазарджик може един човек да ги види концентрирани в едно.

Днес от SofiaRentACar.bg ще разгледаме какво прави крада толкова специален и как най-добре можете да се възползвате от нашите коли под наем в Пазарджик.

Защо Пазарджик си заслужава посещението

ПазарджикПозицията на Пазарджик на картата, особено неговото разположение от двете страни на бреговете на Марица, го правят изключително приветливо и топло място. Той е известен със своята стара история и най-вече с близостта си до културната столица на страната – Пловдив.

Влиянието на пловдивските майстори и занаятчии със сигурност е оставило отпечатък върху старинната архитектура на града. Благодарение на това, самото землище на Пазарджик е осеяно с многовековни и стари сгради, които са доказателство за историческата значимост на града.

Освен множеството къщи-музеи, в града можете да намерите и две старинни часовникови кули, които красят небосвода над по-новите постройки. Те са от огромно историческо значение и са част от 100-те национални туристически обекта на България.

Благодарение на благия климат и доброто разположение в горнотракийската низина, Пазарджик е особено удобно място за пребиваване и туризъм. Директната му връзка с главния Ж.П транспортен прелез го прави лесен за пристигане в град.

Близостта му до София означава, че за туристите пристигащи на летище, трансфер с такси няма да е проблем.

Взимане на бус под наем от Пазарджик – защо да го направите

Когато сте в Пазарджик, пред вас има няколко избора при селектиране на превозно средство под наем. За големи туристически групи, като такива с над 5 човека, ние от SofiaRentACar.bg можем да предложим бусове под наем в Пазарджик.

Те са удобен и практичен начин са превоз на големи групи от хора, оборудвани с климатик и всички нужди екстри за приятното пътешествие до столицата или някоя друга дестинация. Връзката с автомагистрала „Тракия” също така означава, че реално всеки с наета кола може да стигне с лекота чак до морето за по-малко от 4-5 часа спокоен преход.

Има и удобна връзка с автомагистрала „Марица”, която води до турската граница, а ако се отклоните към Хасково, можете дори да стигнете до Маказа, през Кърджали.

Именно това добро разположение на града, го прави идеалното място за прибиране от дълго пътешествие или за начало на такова. Добрите условия за вземане на автомобил под наем отварят хоризонта на възможните варианти и ви предлагат сериозна свобода, която малко други места в Европа могат.

Какъв автомобил да наемете и как да го изберете

Изборът на автомобил под наем в София зависи от няколко основни фактора, като:

  • Дали ще се ползва за кратко пътешествие или дълго;
  • За работа или удоволствие;
  • Брой на пътниците;
  • Нужни екстри като бебешки столчета, климатик, навигация;
  • Дали ще се кара градско или междуградско;
  • Икономичност на автомобила.

На преден план като най-добър вариант излизат малките коли или бус под наем от Пазарджик. Каквито и да са вашите нужди, сме сигурни, че нашите екипи в SofiaRentACar.bg Пазарджик ще са повече от способни да ви асистират с намирането на най-доброто за вас решение.