Черноморец - райска градина за туристите

Черноморец - райска градина за туристите

Черноморец се намира на 25 километра южно от Бургас. Разположен е на малкия залив Свети Никола. До 1951 година курортът е носел същото име. Заради стратегическото си местоположение Черноморец е търсено място за почивка както от много българи, също и от чуждестранни туристи.

рент а кар услуги Черноморец

Живописният Черноморец който всеки иска да посети

Основан през 18 век, сега град Черноморец принадлежи към община Созопол, област Бургас. Както на много места по българското Черноморие, и тук основният поминък на населението е туризма. Голяма част от хората отдават квартири или работят в заведения и атракциони.

С развитието във всяка една сфера, своето присъствие са наложили и фирми за коли под наем в Черноморец. И тъй като жителите са лично заинтересовани курорта да се развива, не е чудно , че мястото е позната и желана дестинация за туристите, които искат да усетят истинска морска почивка, но да избегнат големите и пренаселени комплекси.

Именно поради тези причини Ви препоръчваме да прекарате ваканцията си тук, където ще се наслаждавате в огромна степен на уникалната атмосфера. А освен това, офертите на фирмите за наемане в Черноморец ще Ви дадат възможност да посетите и разгледате доста интересни места в този регион, като така ще си спестите грижите и притесненията за личния си автомобил или обществен транспорт.

В Бургаският залив има какво да се види. Струва си да отскочите до самия Бургас, до Слънчев бряг, Поморие, Несебър, Равда…В южна посока пък са Приморско, Лозенец, Китен – все места, до които спокойно можете да си направите еднодневна екскурзия, независимо дали ще ползвате услугите на специализирани фирми в Черноморец или с някакъв друг транспорт.

Черноморец се намира на брега на малък, изключително красив залив. Освен величественото Черно море, оттам се виждат нос Емине и резервата Аркутино. Тези места можете да разгледате и отблизо, където вторият по големина нос на нашето крайбрежие ще Ви остави без дъх, а в Аркутино ще се докоснете до нежната прелест на лилии, ириси и много други растения.

На 25 километра от курорта има още един резерват – „Пода”. Ако решите да го разгледате, отиването до там също не би било проблем, защото винаги можете да се възползвате от услугите на фирмите за автомобили под наем в Черноморец. А когато стигнете, ще откриете рая за различни видове птици, над който минава Via Pontika – това е името на миграционния маршрут, по който минават прелетните птици от Европа, на път към топлите страни.

А ето и още една идея за екскурзия – Созопол. Неговата атмосфера ще Ви прехвърли в други епохи, и ще Ви остави да се докоснете до онова усещане за непреходност, с което са белязани старите български градове.

Ако търсите малък и спокоен курорт за Вашата почивка, то Черноморец е подходящо място. Тук Вие и Вашите близки няма да сте лишени от нищо. Плажовете са красиви и чисти, а различните заведения допълват морската картина.

Царски плаж - Черноморец

Магнетичното на плажа привлича млади и стари

Ще можете на воля да се радвате на горещите слънчеви лъчи, на ласките на морската вода и да се излежавате на златистия пясък. Очите Ви ще запечатват това красиво място за времето, когато ще сте далеч от него. Една такава почивка със сигурност би се харесала както на Вас, така и на любимите Ви хора.

И въпреки, че не е голям град, Черноморец си има своето очарование. Тук ще можете заедно с близките си да се отдадете на спокойна почивка. Без шума на големите курорти и по-близо до природата, ще се забавлявате по плажовете, по различните морски атракциони.

В заведенията ще имате възможност да хапнете различни морски храни, или ако предпочитате, може и нещо по-традиционно.

Тук бихте си прекарали чудесно, без да Ви липсва нищо. Дори, за ваше улеснение и удобство, има и фирми за наемане в Черноморец. Това е най-лесният и несъздаващ грижи начин да си направите спонтанна разходка до което и да е място, и така да изненадате и зарадвате любимите си хора.

Нуждаете ли се от превозно средство под наем в Черноморец? Разгледайте сайта на София Рент А Кар и ще получите бързо, лесно и евтино автомобил под наем! ☎ +359 876 337 273!