Плевен - град с хилядолетна история

Плевен - град с хилядолетна история

Град Плевен е разположен в Дунавската равнина и се нарежда на седмо място по големина в страната. Той се отстои само на 30км. от река Дунав и е на 160км. от столицата. Плевен наброява около 130 000 души и до него се стига лесно като до града преминава автомагистрала „Хемус“, която свързва София и Варна.

Свидетелство за човешки живот по тези земи има още от пети век пр. Хр. През това време Плевен е бил част от империята на Рим. През епохата на средновековието градът се развива, а също и различните занаяти и търгуването с тютюн, кожи, добитък и вълна.

Плевен е град с богата история и известен най-много с това, че участва активно в Руско-турската война през периода 1877-1878. На датата 10-ти декември 1877 армията на Русия пленява армията на Осман паша и този ден е обявен за празник на града.

рент а кар Плевен

Плевенската епопея привлича хиляди туристи

Може би едно от най – емблематичните места в града е Панорамата „Плевенска епопея“. Това е сграда, в която се помещава музей който е построен в чест на 100-годишнината от Освобождението на България от Османско иго.

Сградата на музея се отличава със своята архитектура и символизира силата на народа при боевете за свобода. Това е едно уникално място, където туристите могат да разгледат живописните картини, които показват историята погледната през погледа на художника.

Други впечатляващи забележителности са останките от крепостта Сторгозия и Музеят на виното в парк „Кайлъка“. Интересно е това, че музеят се помещава в пещера, която се намира в местността „Кайлъка“. В него има две зали за дегустиране, място където са изложени разнообразни видове вина от България и част, която е посветена на историята.

Бусове и коли под наем в Плевен от реномирани фирми

Тук, можете не само да опитвате различни вина, а и да закупите бутилка вино от различните области на страната. По ваше желание към дегустирането се предлага и вариант, в който да имате лектор и да проведете дискусия. Именно в този аспект, България се доближава много до страна като Франция, където има такава практика която се прави с образователно-културна насоченост. Ако желаете да посетите Плевен и околността може да използвате нашите автомобили под наем в Плевен.

Едно изключително място, където има разположени стари сгради е Възрожденският комплекс на Плевен. Красивата архитектура на старинните къщи си заслужава да бъде видяна. Комплексът предлага възможността да се разходите, да хапнете в някое битово заведение или да опознаете историята като посетите някой музей.

Плевен - парк Кайлъка

Парк „Кайлъка“ – невероятно място за отдих на мнозина

Разнообразието от забележителности и музеи е голямо. Страхотно място, където може да отморите и да се разходите е парк „Кайлъка“, намиращ се на около 6км. от града. Това е предпочитано място за разходка и за туристи, и за живеещите в Плевен. Ако сте почитател на скалното катерене ще можете да се насладите на отвесни скали, които са високи над 20м. Тук са и останките от древната крепост „Сторгозия“.

Парк „Кайлъка“ е едно много приятно място, което предлага различни забавления и възможности за почивка. В него има кът за игра на децата, езеро с водни колела и лодки, тенис кортове, плувни басейни, зони за отдих и заведения, където може да хапнете. Многообразието от дейности, които могат да се извършват в парка го прави любимо място на развлечение.

Ако обичате красотата на природата може да отидете до резерват „Чернелка“, който се намира между две села – Горталово и Къртожабене(12км.). Реката, която носи името на резервата е образувала прекрасен каньон, а осемнайсетте моста в района на екопътеката позволяват на хората да преминават свободно.

В Плевен и около него има много къщи за гости и различни хотели, а ресторантите предлагат традиционна българска кухня. Дали пътувате по работа или с туристическа цел това е град който си заслужава да бъде посетен. Ако решите да го посетите, разгледайте офертите ни за Плевен.

Нуждаете ли се от превозно средство в Плевен? Свържете се със София Рент А Кар и изберете своят любим автомобил сега! ☎ +359 876 337 273!