Велико Търново - сърцето на България

Велико Търново - сърцето на България

Дали ще пристигнете по път или с влак, Велико Търново ще открие пред вас огромна възможност за местен и градски туризъм с най-различни естества. Известен като градът на Болярите, Търново е обезателно един от най-запленителните места в България, и днес от SofiaRentACar.bg ще ви разкажем малко повече за него.

Повече за старата столица на България

Велико ТърновоЕдно от нещата, с които Велико Търново е известен са многобройните исторически и археологически музей, които разследват древната история на града. Разположен на хълмовете над дълбоката река Янтра, този кът от страната ни позволява да погледнем на собствената си история по един безпрецедентен начин.

Дали ще се наслаждавате на „Звук и светлини” върху старата градска стена на старата столица, или ще се разходите до Арбанаси, ние сме сигурни, ще откриете своето временно призвание там. Тази местност е богата на пещери, подводни водоеми и множество исторически и археологически локации.

Толкова са много, че дори няколко дни няма да са ви достатъчни, за да разгледате множеството места, които привличат хиляди хора всяка година. Но освен старинност, този български град може да ви предостави и доста вълнуващ нощен живот.

Благодарение на своят младежки дух, наследен от студентите следващи във ВТУ, можете да запълните своето денонощие с тихи разходки през деня, и весели забави през вечерта.

Ако се озовете там без кола, но ви се иска да пътувате в близката местност, това на което винаги можете да разчитате е богата селекция от автомобили под наем на SofiaRentACar.bg.

Защо да вземете своята кола под наем от Велико Търново

Разположен на централно място в България, всеки озовал се в Търново бързо разбира защо този град е бил толкова важен за нашите прадеди. Именно неговото централно разположение в географските ширини на страната, прави Велико Търново идеалната отправна точка за всяко незабравимо пътешествие из страната.

Съвсем близо до града, едва на 80 километра, се намира възлова точка с новоизградената и непрестанно разширяващата се автомагистрала „Струма”. С нея можете за няколко часа да стигнете до София, Благоевград, Банско или Кюстендил, както за бизнес среща, така и за бърза дневна екскурзия със семейство и приятели.

За много от нашите клиенти, това да вземат рент а кар от Велико Търново е въпрос на практичност, именно поради възможността да пътуват навсякъде. Удобството от това да сте в централна България, означава, че всички маршрути са на еднакво разстояние от вас.

Може би искате да посрещнете слънцето на брега на морето? Или пък ви се иска да пиете кафе на Шипка? Няма проблем, ако се намирате в Търново, за малка сума и добри условия, можете да се сдобиете с икономична или луксозна кола под наем.

Съвети при избор на rent a car във Велико Търново

Основното нещо, което съветваме всеки наш клиент при избор на автомобил, е да наблегнете над това, от което има нужда. Ако комфортното превозване, без да усещате неравностите по пътя, е важно за вас, то тогава вземете по-луксозен автомобил.

Ако пътувате с много багаж и имате нужда от пространство, тогава изберете по-дълга кола с голям багажник. А ако цялото ви семейство има нужда от превозване, винаги можете да изберете ван с възможност за удобното превозване на групи до 7 човека.