Велико Търново - сърцето на България

Велико Търново - сърцето на България

Повече за старата столица на България

Велико Търново, известен като градът на Болярите, е един от най-запленителните градове в България. Той разполага с множество исторически и археологически музеи, които разказват историята на града от древността до наши дни. Разположен на хълмовете над река Янтра, Велико Търново предлага уникална гледка към миналото и културното наследство на страната ни.

Едно от най-известните събития в града е светлинното шоу „Звук и светлини“, което се прожектира върху старата градска стена на крепостта Царевец. Това зрелище привлича хиляди туристи всяка година. Арбанаси, намиращ се в близост до Велико Търново, е друга задължителна дестинация за любителите на историята и културата.

Защо да вземете кола под наем от Велико Търново

Разположен в централната част на България, Велико Търново е идеалната отправна точка за всяко пътешествие из страната. Неговото централно местоположение го прави удобен за посещение на различни дестинации в България.

С кола под наем от SofiaRentACar.bg, можете лесно да стигнете до много интересни места. Например, магистрала „Струма“ е само на 80 километра от града и ви предоставя бърз достъп до София, Благоевград, Банско и Кюстендил. Това прави Велико Търново идеално място за бизнес срещи или дневни екскурзии със семейството и приятели.

Рент а Кар услуги във Велико Търново

Велико Търново предлага разнообразие от автомобили под наем, които могат да задоволят всяка ваша нужда. Независимо дали ви трябва малък икономичен автомобил за градско шофиране или луксозен автомобил за дълги пътувания, ние от SofiaRentACar.bg можем да ви помогнем.

Цени на рент а кар услугите във Велико Търново

Цените за наемане на автомобил във Велико Търново варират в зависимост от типа на превозното средство и периода на наемане:

  • Икономичен автомобил: от 40 до 60 лева на ден
  • Среден клас автомобил: от 70 до 100 лева на ден
  • Луксозен автомобил: над 150 лева на ден
  • SUV или 4x4 джип: от 100 до 150 лева на ден

Допълнителни услуги като GPS, детски седалки и пълна застраховка са налични срещу допълнително заплащане.

Съвети при избор на рент а кар във Велико Търново

При избор на автомобил под наем във Велико Търново е важно да вземете предвид няколко основни фактора. Ако пътувате с много багаж, изберете автомобил с голям багажник. Ако комфортното пътуване е приоритет за вас, изберете по-луксозен автомобил. А ако пътувате с голяма група или семейство, ванът с възможност за удобното превозване на до 7 човека е най-добрият избор.

Областният град и близки населени места

Велико Търново

Велико Търново е важен областен център, който предлага множество възможности за културен туризъм. В близост до града се намират историческите забележителности като крепостта Царевец, Арбанаси и много други.

Посетете близките населени места

Около Велико Търново има много малки населени места, които предлагат уникални културни и природни забележителности. С кола под наем можете да разгледате живописни села и да се насладите на традиционния български начин на живот. Посетете места като Трявна, Дряново и Габрово, където ще се докоснете до историческото и духовно наследство на България.

Свържете се с нас

Имате нужда от автомобил под наем във Велико Търново? Обадете се на Sofia Rent A Car, за да изберете най-подходящото превозно средство за вашите нужди! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации