В кои случаи е добре да изберете автоматик под наем?

В кои случаи е добре да изберете автоматик под наем?

Автомобилите, отдавани под наем варират не само като ценови клас, проходимост и брой места, но и като вид на трансмисията. Под наем можете да вземете както модел с класическата ръчна трансмисия, така и автомобил с автоматични скорости, като наемната цена на вторите е малко по-висока, но комфортът, който тези коли предлагат е безспорен.

Кои са категориите клиенти предпочитащи автомобили с автоматични скорости?

Има няколко категории клиенти и различни ситуации, за които автомобилите тип автоматик са по-подходящи и тук ще ви ги посочим, за да прецените добре дали не спадате към някоя от тези категории и така да вземете правилното решение, когато правите резервацията. Опцията да поискате смяна на возилото, след като наемният период започне да тече, макар и предлагана от повечето компании е не винаги възможна и рентабилна, затова обмислете добре ситуацията.

Ето и категориите хора и ситуациите, за които автоматичните скорости са по-доброто решение:

Млади шофьори

Ако все още сте неопитни в управлението на автомобила е по-добре да заложите на сигурното. Така ще избегнете много стресови ситуации и дори инциденти, които могат да костват не само повреждане на колата, но и да застрашат вашето здраве и живот, а също и тези на останалите участници в движението. Ако сте млад и неопитен шофьор, непременно се насочете към моделите автоматик в каталога на рент а кар фирмата.

Дами

Макар че голяма част от дамите са отлични шофьори, повечето от тях не обичат ръчната трансмисия. При шофиране по оживените градски кръстовища е по-удобно и по-малко стресиращо управлението на автомобил с автоматична скоростна кутия. Жените, като по-емоционални същества се поддават на паника по-лесно при стресови ситуации, а тогава грешките при превключване на скоростите са по-вероятни. За щастие, този риск може лесно да се избегне.

Собственици на автомобил автоматик

Ако личният ви автомобил е с автоматични скорости или в последните години сте управлявали само такъв тип возило е по-добре да заложите на сигурното и познатото при наемане на кола под наем. Дори преди време да сте шофирали автомобил с ръчна трансмисия е много вероятно да сте изгубили навика да превключвате ръчно, а това ще направи пътуването ви по-малко приятно и много натоварващо.

Шофиране в градски условия

Ако наемате автомобил, за да се движите по оживените градски улици и булеварди е по-добре да вземете автоматик под наем, особено ако превключването на ръчните скорости не е силната ви страна. Честото спиране и потегляне на кръстовища, където има светофари е предпоставка в даден момент двигателят да изгасне, а тогава сте застрашени да се сблъскате с грубото отношение на останалите шофьори. Не си го причинявайте, резервирайте кола с автоматични скорости.

Пътуване по непознат маршрут

Ако планирате да се движите по непознат маршрут, в търсене на определен адрес, местност или туристически обект, това означава, че ще се наложи често да намалявате скоростта, да отбивате и да спирате автомобила. Всяка една от тези маневри налага добро управление на скоростите, а ако това не е сред силните ви страни е по-добре да наемете автоматик, с който всичко е по-сигурно и лесно.

Изберете комфорта и сигурността, когато резервирате кола под наем. Това ще направи вашето пътуване не само по-безопасно и безпроблемно, но и много по-приятно, а защо да се лишавате от малко приятно прекарани часове на пътя?

Последни публикации