Кои са предпочитаните модели автомобили за бал?

Кои са предпочитаните модели автомобили за бал?

Абитуриентските балове, поне така, както се организират у нас са истински панаир на суетата. Те не са просто начин да се отпразнува успешното преминаване на един етап от живота и изкачване на следващото стъпало, а показност, на която могат да завидят дори най-пищните холивудски церемонии. Автомобилите, с които пътуват завършилите гимназия са последно издание на най-престижните марки.

Кои модели коли предпочитат абитуриентите?

Всеки зрелостник иска да покаже на останалите си връстници, че не им отстъпва по класа и възможности. Макар, че това не винаги е вярно, за благото на своето дете, родителите са готови да се разделят със солидна част от своите спестявания и дори да вземат кредит ако се наложи. През май оживените градски улици се превръщат в истинско автомобилно изложение. Ако искате да погледате лъскави и скъпи коли, паркирайте до най-близката гимназия или до ресторант, където се провежда абитуриентски бал.

Моделите, които рент а кар фирмите предлагат на абитуриентите са от най-високия ценови клас. Лимузини, луксозни джипове и кабриолети – каймакът на авто индустрията е паркиран през май пред средните училища както в столицата, така и в градовете в провинцията. Возилата са най-луксозните модели на марките Мерцедес, Ауди, Шевролет, Порше, Бентли, а не рядко може да се забележи и издължената снага на някоя лимузина Линкълн.

Джиповете от луксозния клас, като че ли са най-предпочитани, не толкова заради екстрите, които предлагат и стабилността на пътя, а по-скоро, заради силата и безпардонността, които този тип возила символизират. Да отидеш на бала с Range Rover VOGUE със сигурност дава много повече самочувствие, отколкото ако заложиш на семплото семейно возило.

Каква част от луксозните коли за бал са наети?

Българинът не обича да разхищава средства и по тази причина повечето абитуриенти предпочитат да използват скъпата и лъскава кола на свой близък или познат. Въпреки това не е малък процентът на тези, които наемат автомобил за бала, защото понякога искат конкретна марка или модел, какъвто не притежава никой от хората от тяхното обкръжение.

Скъпо ли е да наемеш луксозна кола?

Истината е, че на фона на останалите разходи, да наемеш луксозна кола за бал съвсем не е толкова скъпо. Освен това, болшинството рент а кар фирми правят специални отстъпки за тези мероприятия, като дневната наемна цена на Мерцедес S клас или Ауди А8 варира в рамките на 70-90 евро – сума, която почти всяко семейство може да задели, за да зарадва своя абитуриент.

Допълнителна опция, предлагана от фирмите, отдаващи автомобили е безплатният професионален шофьор. Това вдига нивото на услугата многократно, а също и самочувствието на зрелостниците, за които да ползват услугите на личен шофьор е нещо, за което дори не са дръзвали да мечтаят, освен ако не произхождат от семейства с по-висок социален статус.

Рент а кар компаниите в цялата страна имат специална категория коли под наем без депозит за бал, които разбира се се ползват и през останалата част от годината, но най-активно се резервират в началото на пролетта, когато планирането на специалното събитие тече с пълна сила. Ако сте бизнес клиент на една такава фирма, може да се окаже, че всички луксозни модели са отдавана резервирани и ако не използвате абонаментни услуги е възможно да не успеете да наемете предпочитаната марка през май.