Аренда на такси

Аренда на такси

До ден днешен, такситата са един от най-удобните начини за предвижване в натоварените градски улици. Те са управлявани от опитни шофьори-ветерани, които много добре познават своята местност и знаят как да ви закарат на желаното от вас място, за отрицателно време.

Но какво се случва, което вземете такси под аренда? Точно тази тема ние от SofiaRentACar.bg ще разгледаме днес, за да позволим на нашите посетители по-информиран и добре образован избор.

В кои случаи да изберете такси под наем

Един от основните въпроси, които много хора си задават е „Каква е разликата между това да наемете обикновена кола, и това да наемете такси?”. Разликите между двата избора ще диктуват и кога е удачно да се избере такси под наем и кога е добре да се вземе кола под наем.

Удачно е да наемете такси, когато имате нужда от икономична кола за повече от няколко дни. Таксиметровите шофьори са известни с много неща, едно от които, е че знаят как да изкарат възможно най-много пари от един автомобил.

Това се дължи на тяхното добро познание на различните автомобили, следствие на което те избират възможно най-икономичните и здрави модели на пазара. Това са коли, които трябва да:

  • Издържат на непрестанна употреба;
  • Имат ниска консумация на гориво;
  • Да са евтини за поддръжка;
  • Да бъдат удобни за ежедневна употреба в градски условия;
  • Да имат голям багажник.

На преден план излизат няколко модела автомобили, които пасват това описание, а именно модерните коли от Kia и Dacia. Те са изключително достъпни като цена на ново, имат голямо изобилие от резервни части на добри цени, и са доста здрави.

Как да намерите най-добрите условия за такси под аренда

Когато един човек търси да наеме такси за повече от няколко дни, това, което го интересува, е това колата да бъде удобна, да не харчи гориво и условията за наемане да са справедливи. Редно е колкото по-дълъг е периодът на наемане на кола, толкова по-ниска да е цената за всеки следващ ден.

Респективно, колко по-кратък е срокът за наемане, толкова по-скъпо да излиза. По този начин собствениците на рендованите коли, подканват своите бъдещи клиенти да избират по-дълги периоди на заетост, тъй като така и двете страни изкарват максималното количество, което е справедливо за всички.

След това е важно да погледнете и условията за връщане. Как и къде трябва да върнете автомобила? От частно лице или от фирма го наемате? Колко километра има под волана – добре ли е поддържано и т.н.

Поддръжката е важна, тъй като това ще определи наличната амортизация на един автомобил, а това от своя страна ще определи колко е надежден. Всеки автомобил, без значение какъв клас или марка е, се амортизира невъзвратимо след 450 000 километров пробег.

Важни съвети при избор на автомобил

Важно е да изберете автомобил, които ще ви служи добре – той трябва да бъде годен за ползване в предвидените от вашето пътешествие условия. Ако ще го карате само в градски условия, е желателно да изберете автомобил с ниска консумация, при възможност такъв конвертиран или с фабрична газова бутилка.

След това сравнете цените за периода, в който този автомобил ще ви трябва – вижте какви цени предлагат различните фирми. По-ниските такси са по-добър избор за вас.

Последни публикации