Скрити такси при наемане на МПС – 3 неща, за които да внимавате

Скрити такси при наемане на МПС – 3 неща, за които да внимавате

Все по-популярна и разпространена става услугата по отдаване на коли под наем в София. Много хора се възползват от нея, като това най-често се случва при пътуване до друга държава в Европа или при пътувания по работа и конмандировки в друг град, при което се налага много обикаляне от едно място до друго.

За опитните в областта трудно може да възникне неочаквана ситуация, която да ги изненада. За онези от вас, обаче, които тепърва започвате да се възползвате от този тип услуги, може да има доста изненадващи моменти, за които дори и не сте подозирали.

Най-объркващото е това, че очаквате да платите определена сума, а тя много често накрая се оказва съвсем различна и то не във ваша полза. Има някои моменти, които могат да бъдат източник на скрити такси, което да ви остави неприятно изненадани.

1. При втори шофьор

Желаете да пътувате със семейната си половинка и мислите да разделите шофирането по между си? Да, така действително се пътува много по-лесно. Помислете, обаче, още веднъж. Това малко удоволствие може изключително много да оскъпи услугата, защото по този начин се плаща допълнително.

Едно от нещата, за които се иска доплащане е застраховката. Ако единият от партньорите наеме колата, тогава другият няма да бъде застрахован ако попадне в катастрофа.

Има фирми, които предлагат опция да се включи и втори шофьор, като за това не е необходимо да се заплаща допълнително. Попитайте за това още преди да сте наели автомобила.

2. При ранно връщане на автомобила

Знаете ли, че при наемане на возило ще ви глобят ако не го върнете на място в уречения ден и час? Най-вероятно това не ви изненадва. Но знаехте ли, че могат да ви глобят и ако го върнете предварително?

Да, това е доста изненадващо и честно казано не е много приятно да попаднете в такава ситуация. За да го обясним по начин, който да бъде разбираем най-добре, ще кажем, че преждевременното връщане на автомобила се счита за нарушение на договора.

3. При непълен резервоар

Ако при връщането на автомобила на място не сте напълнили резервоара до горе, рискувате да ви глобят за това. Със сигурност ще предпочетете да заредите с най-качествения бензин, вместо да се налага да плащате на компанията за отдаване на коли под наем глоба за това.

Ако ви таксуват за подобно провинение, сами ще се уверите, че това е доста сериозен харч, който по никакъв начин няма да ви е приятно да поемете.

Последни публикации