Полезни съвети при избор на лукс МПС

Полезни съвети при избор на лукс МПС

За една не малка част от потребителите вземането на спортни коли под наем е не само въпрос на комфорт и сигурност на пътя, но и възможност да демонстрират класа и престиж. Колите, спадащи към категория ‘’Лукс’’ са безспорно много по-атрактивни, удобни и стабилни на пътя, но има случаи, когато точно този тип возила не са правилното решение.

В този материал ще ви дадем някои полезни съвети при избора на кола под наем, така че да изберете правилно модела, с който ще пътувате и ако все пак се спрете на луксозен модел, да знаете как да преминете леко и безпроблемно наемния период, без инциденти, които могат да ви костват не малко пари и нерви.

Съобразете маршрута с вида на автомобила

Ако наемате автомобил за важно събитие или специален повод, луксозните модели са правилен избор, особено ако пътуването ще протече по добре поддържани пътища. Ако, обаче планирате да посетите някой от планинските ни курорти и знаете, че ще ви се наложи да преминете по черни пътища и трудно проходими местности, ще се наложи да подберете возилото по-внимателно.

Рент а кар компаниите могат да ви предложат луксозен джип или друго возило от типа 4 х 4 с по-атрактивна визия и допълнителни екстри, така че непременно съобразете маршрута, по който ще преминете с модела на автомобила, който планирате да използвате. Добре е да уведомите сътрудник на компанията за целите на своето пътуване, за да може той да ви насочи към подходящите модели.

Наемете професионален шофьор ако ще ползвате автомобила за специален повод

Сватби, балове, светски събития, бизнес срещи, коктейли – това са все поводи за вдигане на наздравици. Ако наемате луксозна кола, за да пътувате до място, където знаете, че ще се консумира алкохол, обезателно използвайте услугите на професионален шофьор, какъвто добрите рент а кар фирми осигуряват. Не рискувайте да претърпите инциденти с наетото лъскаво возило.

Съобразете броя на пътуващите с вида на луксозния автомобил

Ако непременно държите да наемете луксозна кола, то обезателно съобразете модела с броя на пътниците, които ще ви придружават. Някои от автомобилите от категория лукс не осигуряват достатъчно свободно пространство, а такова е нужно, особено ако планирате по-дълго пътуване и вашите спътници са повече от един. В тази ситуация не е редно да робувате на марки и модели, а да изберете удобството.

Използвайте наетия автомобил с повишена отговорност

Този съвет е валиден за всички категории коли под наем, но важи в много по-голяма степен за луксозните автомобили. Една луксозна машина от по-висок ценови клас е много по-вероятно да ви накара да се почувствате цар на пътя, а това усещане често граничи с арогантност и е предпоставка за нарушаване на някои основни правила.

Спазвайте правилата за движение

Правилника за движение не е съобразен с вида на автомобилите, а с други, много по-важни фактори. Това, че шофирате по-мощен и стабилен автомобил не е предпоставка да превишавате скоростта, да отнемате предимство и изобщо да застрашавате живота на останалите участници в движението.

Паркирайте винаги на охраняеми паркинги

Спирането в забранени или неохранявани зони е крайно нежелателно, когато пътувате с луксозна кола под наем. В първия случай това може да се окаже причина за вдигането на возилото от паяк, а във втория създавате предпоставка за кражба на автомобила или част от неговото оборудване, както и на личния ви багаж.

Последни публикации