Обзор - магия и море

Обзор - магия и море

Днес името Обзор е нарицателно за български морски курорт. През времето е градът наричан по много начини – Наулохас, Тетранаулохас, Хилиополис (е превод Слънчев град) от древните гърци, Теополис (Град на Бога), когато през I век римляните построяват тук храм на Юпитер, Козяк и Гьозекен, като последното е дадено от турците по време на петвековното робство.

Рент а кар услуги Обзор

Обзор е един слънчев и приятен град, който ще ви омае със своя чар.

Обзор получава статута си на град през 1984 година, на 9 септември, който е бил национален празник на България. С история, дълга 3000 години, градът може да Ви предложи да разгледате множество забележителности.

Ако се възползвате от услугата за наемане в Обзор, ще можете лесно да посетите крепостите Палеокастро и Козяк, останките от храма на Юпитер, и още много интересни места.

Ако пък желанието Ви е да се докоснете до природа, незасегната от интензивното строителство по Черноморието ни, с личния си автомобил или с нает в Обзор бързо ще стигнете до Иракли. Това се превърна в емблематично място, на което се събират природозащитници и хора, търсещи бягство от натоварения градски живот.

Близо до Обзор се намира и биосферния резерват Камчия. Още през 1951 година той е обявен за защитен район заради намиращите се около едноименната река лонгозни гори, които са голяма рядкост за нашия умерен климатичен пояс.

Задължително трябва да видите и нос Емине. Пред тази 60-метрова скала, изправена срещу морето, няма как да останете равнодушни. С пълна сила ще усетите величието и мощта на майката-природа.

Въпреки че не е особено голям, Обзор е много добре устроен град, и по нищо не отстъпва на големите курорти. Настаняването е въпрос на личен избор – хотели, бунгала, квартири – тук ще намерите точно това, което искате. Заведенията, които ще имате възможност да посетите също са много, и всяко притежава различна атмосфера.

Общото е едно – добро обслужване и квалифицирани услуги. Това важи и за офисите на фирмите за наемане в Обзор. Тази услуга е много добра, в случай, че ще сте без личен автомобил и не искате да зависите от обществен транспорт.

Заради своето уникално географско разположение, Обзор може да предложи на Вас и Вашето семейство разнообразие от развлечения. Наред с вековната си история, градът предлага както атмосферата на морски курорт, така и усещане за планина.

Намиращ се в подножието на Балкана, Обзор е предпочитано място и за любителите на летни планински курорти. Ако трябва да се обобщи – тук има от всичко и за всички.

Едно от нещата, които отличават Обзор, е постигнато благодарение на местното население. Това е наличието на малки фамилни хотели, които внасят голяма доза домашен уют. Същото се отнася и за малките ресторанти, предлагащи уединение, комфорт и качествена кухня.

Всичко това, в комбинация с горещите морски плажове, превръща курорта в изключително хубаво и романтично място. Ако изберете да летувате в Обзор, ще можете на място да се убедите в тази истина, и ще имате приятна и емоционална ваканция.

Обзор - център

Обзор е живописен курорт със красива природа, свеж планински въздух и прекрасни плажове със златист пясък – превъзходно място за почивка

Недалеч от Обзор се намира Слънчев бряг – ако искате да усетите тръпката на нощния живот, то това е мястото, което трябва да посетите.

Отиването до там няма да е никакъв проблем, тъй като ще намерите достатъчно фирми, които предлагат коли под наем в Обзор.

Така без да имате грижа за транспорт, ще се потопите във водовъртежа на бурните забавления.

Ако сте любители на по-спокойните преживявания, можете да изберете Несебър. Старият град е нещо, което не бива да пропускате да видите.

А още по-назад във времето ще се върнете, ако посетите древните крепости край град Бяла, като разстоянието до там е само 5 километра.

Нека не забравяме, че Обзор е главно морски курорт. Освен местата за настаняване, разнообразните заведения, морски атракциони и услуги като rent a car в Обзор, ще намерите и изключителна плажна ивица.Тя е една от най-дългите по родното ни Черноморие, и достига 8 километра. В Обзор съществуват всички фактори, които са предпоставка за организиране на идеално летуване.

Необходим ви е автомобил под наем в Обзор? Обърнете се към София Рент А Кар и направете своя избор на автомобил! ☎ +359 876 337 273