Крайморие - спокойствие и комфорт

Крайморие - спокойствие и комфорт

Някога отделно село, днес Крайморие е административна част от Бургас. Въпреки това кварталът предлага напълно независим начин за лятна почивка. Тук ще имате на разположение ресторанти и механи, където да се почувствате уютно и далеч от ежедневната глъч.

Удобства и забавления в Крайморие

Крайморие предлага на своите гости незастроени плажни ивици, които осигуряват спокойствие и уют. Настаняването също е в широки граници – има хотели, квартири и бунгала. Също така, тук функционират фирми за коли под наем, които улесняват придвижването и разглеждането на околностите.

Рент а кар услуги в Крайморие

София Рент А Кар предлага разнообразие от автомобили под наем в Крайморие. Тази услуга ви дава възможност лесно да посетите близките курорти и забележителности, без да се притеснявате за транспорт.

Забележителности около Крайморие

Крепостта Форос

Крайморие се намира в Бургаския залив, на 20 километра от Созопол. Близо до квартала се намира крепостта Форос, която според археолозите е най-ранното селище, положило основите на днешен Бургас.

Остров Света Анастасия

На изток от Крайморие се намира най-големият остров по нашето крайбрежие – Света Анастасия, с площ от приблизително 22 000 квадратни метра. До там можете да стигнете с редовна морска връзка от Крайморие или Бургас.

Църквата „Свети Пимен Зографски“

Друга забележителност, която заслужава внимание, е църквата „Свети Пимен Зографски“ – първата в България, носеща името на български светец.

Природни резервати

Крайморие предлага и възможности за разходки из живописните блатни райони, обитавани от различни видове птици. Не пропускайте да посетите местностите Пода, Узунгерен и Ченгене скеле, както и Бургаските езера, където има условия за сладководен риболов.

Областният град Бургас

На около 10 километра от Крайморие се намира областният град Бургас. Той е важен културен и икономически център, предлагащ множество забележителности и атракции. Бургас е идеално място за еднодневна екскурзия, където можете да се насладите на богатата културна програма и исторически забележителности.

Близки населени места

Близостта на Крайморие до Созопол (20 км) го прави отлична база за разглеждане на околните курорти. Созопол, с неговите исторически забележителности и уютни улички, е идеално място за разходка и културни преживявания.

Заключение

Крайморие предлага различни начини за организиране на лятната ваканция. Наред с удоволствието от плажа и слънчевите лъчи, местоположението му дава лесен достъп до исторически и природни забележителности, както и до различни курорти в региона.

Със своя дух на спокойствие и откъснатост от градския шум, Крайморие е уникално място за почивка. Тук можете да споделите специални мигове с любимите си хора, далеч от забързания ритъм на ежедневието.

При нужда от автомобил в Крайморие, обърнете се към София Рент А Кар, за да изберете правилния автомобил за вас! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации