Кои ситуации налагат да използваме бус под наем?

Кои ситуации налагат да използваме бус под наем?

Всяка уважаваща себе си рент а кар компания е включила в своя автопарк поне няколко модела бусове, като част от тях са пътнически, а друга са товарни автомобили, предназначени за транспортиране на обемисти товари. И двата типа бусове се ползват често и то от различен тип клиенти. Когато става въпрос за бус под наем е важна целта, а не социалния статус на клиента.

Кои ситуации налагат да наемем бус?

Разглеждайки основните ситуации, при които се налага наемането на бус ще вземем под внимание и двете категории – товарни и пътнически бусове. В зависимост от това каква е целта на наемане на този тип автомобили ще стане ясно дали товарните или пътническите модели са по-подходящи. Ето и най-често срещаните ситуации:

Трансфер

Тук със сигурност трябва да посочим пътническите модели, макар че не рядко се случва клиенти да наемат товарен бус, за да могат да превозят обемисто ски или друг тип спортно и туристическо оборудване, пътувайки от летище София до някой от родните морски или планински курорти. Товарните бусове разполагат с две сигурни места за пътници, като по-новите модели предлагат 2+1 брой места. В някои случаи това е напълно достатъчно, особено ако багажът е повече от пътниците и заема повече място.

При трансферите има една закономерност – макар, че не рядко се използват и леки автомобили за придвижване до конкретна дестинация, по-често се наемат именно бусове, защото те позволяват превозване на повече пътници с един курс. Клиентите избират тази опция, защото поделеният разход прави пътуването много по-изгодно, а често и по-забавно.

Семейна екскурзия

Не е необичайно бусовете да се използват за семейна ваканция или екскурзия. Разбира се приятелски компании също могат да се възползват от това удобство, защото бусът може да поеме много повече пътници от един лек автомобил или мини ван и в същото време да побере много повече багаж. Екскурзиите с бус под наем са много по-забавни, а пътуването със сигурност е по-удобно.

Превозване на обемист товар

В тази ситуация е ясно, че визираме товарните модели бусове. Превозването на обемисти предмети – най-често мебели и битова техника е чест повод да се наеме бус. Преместването на в ново жилище или офис налага две опции – да се използват услугите на специализирана фирма, която работи със собствен транспорт или да се наеме бус, с който да се придвижи обзавеждането или оборудването до новия адрес.

Отдаване под наем на бизнес клиенти

Не са малко фирмите, които използват бусове под наем в своята практика. Някои търговски фирми намират за по-рентабилно да ползват рент а кар услуги, вместо да влагат капитал в създаване на собствен автопарк, който в повечето случаи поглъща повече средства – за поддръжка, застраховки, данъци и т.н.

Ако ви се наложи да използвате бус под наем ще се уверите сами в удобството на тази услуга. Каквито и да са причините да наемете такъв тип возило, вие ще получите максимално удовлетворение от услугата, особено ако работите с утвърдена рент а кар компания, която ще ви предложи нов и добре поддържан модел от този клас автомобили под наем. Отстъпка от цената или промоция ще ви позволят да спестите средства – възползвайте се от такива екстри винаги когато можете.

Последни публикации