Информация за наемане на кемпер

Информация за наемане на кемпер

Понякога човек просто има нужда от това да остави всичко за гърба си и да пътува. Какъв по-добър и луксозен начин да го направите от това да наемете кемпер за един уикенд? Затова днес от SofiaRentACar.bg ще ви дадем няколко ключови съвета при наемане и кратък анализ за това, което можете да очаквате от услуги за кемпери под наем.

Каква е разликата между каравана и кемпер под наем

Основната разлика между кемпер и каравана, е че караваната се тегли от превозно средство, докато кемперът е самоходен и разполага с много повече екстри. Именно това прави кемперите особено популярни във Великобритания и други европейски страни като Франция, Италия и Испания.

Подобен вид возило ви предоставя почти неограничена независимост от модерната инфраструктура, като ви дават бърз и лесен достъп до мобилност и комфорт. С един кемпер под наем, вие реално не правите компромис с модерните удобства на един дом.

Дори с най-базовите модели вие ще разполагате с:

  • Удобни легла за отдих;
  • Кухня с фурна и котлони;
  • Място за хранене;
  • Тоалетна и душ;
  • Сателитна телевизия.

Това е причината наемането на кемпер да изисква по-сериозни средства, но за цената на 2-3 нощувки в един скъп и луксозен хотел на морето, вие спокойно можете да се насладите на цяла седмица ненадминати гледки и пълна свобода.

Защо да предпочетете кемпери под наем

Причината хиляди души да предпочитат кемперите пред караваните, е понеже първите са изцяло самоходни и независими. Това означава, че вие имате пълната свобода да отидете точно там където искате, стига да има път и асфалт.

За тези с по-авантюристични вкусове за преживявания, има дори високопроходими модели, които още повече отварят хоризонта на възможностите.

Заедно с тази независимост, вие получавате безпрецедентен комфорт на пътя, без значение дали предпочитате по-продължителен или кратък маршрут. С един кемпер вие и избраната от вас компания, ще се насладите на наистина невероятно преживяване в лукс и удобство.

3 важни съвета при наемане на кемпер

Тъй като изборът на правилния кемпер или каквато и да е кола под наем в София, е от огромно значение за качеството на вашето пътешествие и преживяване, тук ще ви споделим 3 важни съвета при избор на модел. Ако за първи път наемате подобно превозно средство, тази информация ще ви окаже голяма помощ при избор и последователна експлоатация.

Съвет I – изберете това, от което имате нужда първо, екстрите след това.

Много хора, които за първи път избират кемпер, не знаят точно от какво ще имат нужда. Това е понеже мислят за подобни превозни средства като кола, а те всъщност са подвижни домове.

Пренесете удобствата от дома си в кемпера, като изберете модел с всичко, от което можете да имате нужда. Това може да е климатик, кухня с газов котлон и фурна, баня и удобна тоалетна – всичко това ще определи колко добре си прекарвате.

Съвет II –  размерът има значение.

По-големите кемпер не само разполагат с повече пространство, но и с повече екстри, което за вас означава значително повече удобство. Това, че сте в природата не означава, че не заслужавате да се поглезите, особено ако имате нужда от почивка след дълга и тежка работна седмица.

Съвет III – Не претоварвайте компостера.

Компостерът е специалното отделение в корпуса на един кемпер, което съхранява отходните води от вашето превозно средство. Важно е да следите за нивото на резервоара и да го изпразвате на отредени за това места.

Последни публикации