Кърджали - родопското съкровище

Кърджали - родопското съкровище

Кърджали е град разположен на крайбрежието на река Арда, в ниските части на Родопите, близко то Турската и Гръцката граница. В себе си той съдържа превъзходен музей, намиращ се в още по-прекрасен парк, който е идеален за отдих.

Но какво прави този град перфектното място да вземете кола под наем? Точно това и много други неща ще разберете днес – благодарение на експертните ни екипи от SofiaRentACar.bg Кърджали.

Какво ще откриете ако останете в Кърджали

Макар и привидно скромен, Кърджали всъщност е изключително добре организиран и чист град, намиращ се на площ над 30 759 000 m². Той е културен център на региона, с богата история и добре организирани улици.

На територията на града има многобройни джамии и църкви, което символизира за религиозната сплотеност и разбирателство в града. Съвсем наблизо е Хисаря, място известно със своите топли извори и лечебни води, а още по-наблизо се намира Перперикон – удивително място с духовно и военно значение за тази местност.

Намиращ се едва на 15 километра от града, Перперикон е един от най-зрелищните археологически обекти в цяла Европа. Съвсем заслужено, това място получава международно внимание, като изследователи от целия свят редовно посещават землището на старинния град в полите на Родопите.

Но освен достъп до една от най-запазените и значими части от българската история, Кърджали също така ви позициониране на перфектна дистанция от Одрин в Турция и Маказа в Гърция.

Защо се препоръчва да вземете кола под наем от Кърджали

КърджалиКакто споменахме по-горе, Кърджали се намира на идеалното разстояние за пътуване към южните ни съседки. Едва за 1 час, вие можете да стигнете до границата с Гърция, а за час и половина сте до Турция, а от там и в Азия.

Точно това прави Кърджали перфектната отправна точка и начална дестинация за всяко пътешествие, дали на море в Гърция или на пазар в Турция. Ако обърнете вниманието си към вътрешността на страната, то ще откриете невероятно красива природа и достъп то автомагистрала „Марица”, а от там ключова връзка към „Тракия” и бързо пристигане до София.

Можете с лекота да направите преход от границата, през Кърджали и Хасково и да стигнете навсякъде в България, за по-малко от половин ден спокойно шофиране. Но за да бъде удобно това преживяване, е важно да изберете правилния автомобил – ето как.

Важни съвети при селекция на наемен автомобил

Всички експерти от нашия екип са съгласни с едно – удобството при шофиране е равно на безопасността на пътя. Ако возилото, което наемате от екипа ни в Кърджали, ще се ползва за дълъг преход отвъд граница или вътрешно пътешествие ви препоръчваме да изберете модерна и луксозна кола.

Тя не само ще ви пази на пътя, но и ще ви предостави безпрецедентен комфорт, с включени екстри, от които всеки пътешественик има нужда. Ако пък сте в Кърджали по работа и ви трябва практично решение, за вас имаме малки, икономични и представителни европейски и азиатски коли, отдавани с услугата рент а кар в София, както и които с лекота ще ви закарат на правилното място.

За едно бизнес пътешествие е важно да имате:

  • Икономичност;
  • Пространство за багаж;
  • Удобни седалки;
  • Сателитна навигация.

Като отвъд това разполагаме и с други пакети за всички коли под наем в Кърджали. При повече интерес се свържете с екипът ни директно на SofiaRentaCar.bg.