Кърджали - родопското съкровище

Кърджали - родопското съкровище

Кърджали е живописен град, разположен на бреговете на река Арда, в полите на Родопите, и е в непосредствена близост до границите с Турция и Гърция. Този уникален град предлага на посетителите си богато културно наследство и множество забележителности.

Какво ще откриете ако останете в Кърджали

Кърджали може да изглежда скромен, но предлага много интересни места за посещение. Разположен на площ от над 30 759 000 кв.м., градът е културен център на региона, с богата история и добре организирана инфраструктура. На територията на града има многобройни джамии и църкви, символизиращи религиозната сплотеност и разбирателство.

Едно от най-интересните места в близост е Перперикон – впечатляващ археологически обект, разположен само на 15 километра от Кърджали. Това е място с голямо духовно и военно значение, привличащо изследователи и туристи от цял свят.

Освен това, близо до града се намира и Хисаря, известна със своите топли извори и лечебни води. Кърджали предлага и лесен достъп до други забележителности като Одрин в Турция и Маказа в Гърция.

Рент а Кар услуги в Кърджали

Защо да наемете кола под наем в Кърджали

Кърджали е идеалната отправна точка за пътешествия както към вътрешността на страната, така и към южните ни съседки. За около час можете да стигнете до границата с Гърция, а за час и половина – до Турция. Тази стратегическа позиция прави Кърджали удобен за пътувания както за отдих, така и за бизнес.

Какви коли под наем да вземете докато сте в Кърджали

При избор на кола под наем в Кърджали, е важно да съобразите целите на вашето пътуване. Нашите рент а кар услуги предлагат разнообразие от модели автомобили, от компактни до луксозни и семейни автомобили. Ако планирате дълги преходи, препоръчваме модерна и комфортна кола с допълнителни екстри като сателитна навигация и удобни седалки.

Цени на рент а кар услугите в Кърджали

Цените за наем на кола в Кърджали варират в зависимост от типа на превозното средство и периода на наемане:

  • Икономичен автомобил: от 40 до 60 лева на ден
  • Среден клас автомобил: от 70 до 100 лева на ден
  • Луксозен автомобил: над 150 лева на ден

Допълнителни услуги като GPS, детски седалки и пълна застраховка са налични срещу допълнително заплащане.

Околностите на Кърджали и областния град

Разгледайте областния град

Кърджали е само на кратко разстояние от Хасково и Смолян, които предлагат много интересни забележителности и културни обекти. Посетете музеи, галерии и исторически паметници, за да обогатите своята културна програма.

Посетете близките населени места

Около Кърджали има множество малки населени места с уникални културни и природни забележителности. В района можете да откриете села с богата история и традиции, които ще ви запознаят с автентичния български начин на живот.

Имате нужда от автомобил под наем в Кърджали? Обадете се на Sofia Rent A Car, за да изберете най-подходящото превозно средство за вашите нужди! ☎ +359 876 337 273

Последни публикации