Хасково - градът на Богородица

Хасково - градът на Богородица

Хасково, още известен като градът увековечен с песента на Щурците „Среща”, е привидно скромно населено място, но реално съдържа множество интересни за посещения места. Неговата близост до възлови пътища като ново изградената автомагистрала „Марица” го правят не само културно, икономически, но и търговски значима част от българската територия.

Ето защо да вземете кола под наем в Хасково и какво можете да правите с нея и къде можете да стигнете в рамките на 12 часа.

Тайната, която Хасково крие за всеки свой посетител

ХасковоХасково е разположен приблизително на 230 километра от София, на 16 километра от Димитровград и на 110 километра от границата с Турция. Благодарение на създадената и изградена магистрала „Марица” градът скоростно се превръща в изключително важна търговска точка към южната ни съседка.

Но причината хиляди души да се стичат в града всяка година, не е заради удобната връзка с другите части на страна, а заради самата атмосфера на града. Намиращ се на няколко възвишения, Хасково е най-високият град в околията.

През лятото това може да изиграе лоша роля и да накара гражданите и посетителите на града да чувстват задух. Но за щастие огромните дървета покрай булевардите придават така нужен хлад дори в най-горещите летни дни.

Сред най-значимите забележителности в града, могат да се отбележат паметникът на Богородица. Със своите рекордни 14м, този паметник на светата Майка влиза в книгата на „Гинес” като най-високата статуя на Света Богородица с Младенеца в света.

Тя се намира в парков регион, до който има лесен достъп с автомобил или пеша, като Божията Майка гледа със своя вечен и благ поглед над центъра на града. В самия център можете да забележите запазена архитектура от времето, когато Хасково все още е носил османското си име „Хаскьой”.

Препоръчителни места за посещаване е местността наречена „Кенана” където можете да се насладите на дълги разходки сред природата и дори да види редки животински видове в градската зоологическа градина.

Защо да изберете кола под наем в Хасково

Поради своето място на картата, Хасково реално е изключително удобно за пътуване място. Дали за ваш ще бъде междинна точка, или сте местен жител, градът за вас предлага лесен и бърз достъп до границата с Турция (90 км) и с Гърция през Кърджали (130 км).

Реално, за 12 часа вие можете да стигнете до столиците и на двете ни южни съседки без особено много голямо затруднение. Взимайки кола под наем от Рент а Кар агенция в Хасково, вие освобождавате възможност за реално преживяване в чужбина, както и приятно летуване на планина или море в собствените територии.

Как да изберете своята кола и кое е от значение

Когато избирате автомобил автоматик е добре да наблегнете на неговата вместимост, освен ако няма да пътувате сами. Пътуването със семейство на дълго разстояние може да бъде доста стресираща работа, особено ако колата е малка.

Затова нашата препоръка е да се фокусирате над обема на багажника и на самото купе на автомобила. След това е добре да погледнете към консумацията на гориво, особено ако ще ползвате колата под наем в междуградски условия или извън страната.

По-малките коли харчат по-малко, но пък са с по-ограничен обем, за сметка на това пък по-големите имат повече вместителен обем, но могат да харчат повече. Добре е да проверите моделите и това,  за да видите какво ви устройва.