Габрово - градът на хумора

Габрово - градът на хумора

В България можете да откриете всевъзможни места. Дори цял живот да сте живели в границите на страната, винаги можете да откриете едно скрито бижу и днес ще говорим точно такова – тайното бижу на централна България – Габрово.

Целта на тази публикация е да разгърне темата за туризъм в Габрово, както и да за засегне удобството, което наемането на кола от Габрово крие за вас.

С какво е известен Габрово

ГабровоНе е случайно, че Габрово се слави със своят сатиричен театър, както и фестивала на хумора и сатирата – хората там просто имат изразено чувство за хумор. Разположен по поречието на река Янтра, този град може да ви предложи много повече от бърза връзка с Подбалканския път I-6 и лесен достъп до Шипченския проход.

Още при влизане в землището на града, вие ще откриете пиршество за очите – градът е характеризиран със старинна архитектура, прекрасни и добре поддържани паркова и дълги и прави булеварди. Може би не знаехте това, но този град държи рекорда за най-дългия град в България, с над 20 километров пробег от единия до другия край.

Макар и да се води среден по големина, Габрово по никакъв начин не отстъпва по наличните забавления и развлечение подходящи за всеки. Столицата на хумора на България е позициониран на перфектно място, което е подходящо за еднодневни експедиции в природата или продължителни пътешествия навсякъде в страната.

Защо е добра идея да вземете кола под наем от Габрово

Именно благодарение на централното място на града в територията на страната, всеки който наеме кола от Габрово, може с лекота да се качи на автомагистрала „Струма” или да мине под балкана, с достъп до Дунавската равнина.

За мнозина това е огромно предимство, тъй като градът е прекрасна дестинация за почивка, но и доста добра отправна точка за пътуване и бизнес срещи. За няколко часа можете да стигнете или до морето, или до границата с Румъния от Русе, и то без дори да зареждате.

Ако изберете икономичен клас кола, вие, само за един резервоар, ще имате достъп до всички кътчета в околията и много повече. Насладете се на минерални басейни, богата културна история и много археологически разкопки – всичко на едно място наречено Габрово.

Важни съвети при избор на коли под наем в Габрово

Благодарение на богатото разнообразие на нашия автопарк в Габрово, всеки наш клиент намиращ се в българската столица на хумора и сатирата, може да намери удобно за него превозно средство. Но мнозина не са сигурни какво точно да изберат, по-долу ще изброим няколко основни съображение при селектиране на кола под наем в Габрово.

На първо място е добре да знаете, че цените на горивата в този регион са една идея по-високи от тези на юг. Причината за това няма да засягаме сега, но е добре да имате предвид консумацията на гориво при избор на автомобил, за да намалите своите разходи при пътуване.

Изберете икономичен, малък автомобил, освен ако не извозвате повече от 4ма души, тогава можете да изберете луксозна лимузина или по-висок клас автомобил. С по-високите 4х4 коли, шофирането на дълги разстояния ще се усеща значително по-комфортно от нормалното.

Мястото за багаж и пасажери, икономичността на колата при градско и извънградско каране, както и комфорта при дълги пътешествия, са четирите най-важните неща, на които ние от SofiaRentACar.bg ви препоръчваме да наблегнете при избор на кола под наем в Габрово.