Евтин автомобил – по кои критерии да го открием?

Евтин автомобил – по кои критерии да го открием?

За хората с ограничени финансови възможности е много важно да спестят колкото се може повече от наемната цена, когато ползват рент а кар услуги. За тях евтини коли под наем означава много неща или по-конкретно – съвкупност от фактори, които ще направят крайната цена по-ниска от обичайното и ще им позволят да спестят средства за други неща, най-често за повече забавления по време на почивката, защото тя е най-честият повод да се наеме автомобил.

По кои критерии да открием наистина евтината кола?

Търсейки евтин автомобил не е достатъчно да разгледате цените в каталога на рент а кар фирмите, с които смятате да работите. Има някои тънкости, които могат да ви помогнат да попаднете на истинска находка и да се окаже, че сте заплатили много по-малка сума от предварително определената. Ето по кои критерии да организирате своето търсене.

Следете за промоции и отстъпки

В стремежа си да привлекат повече клиенти, болшинството рент а кар фирми правят периодични промоции на определен клас или марки автомобили. Ако планирате от рано своето пътувате, имате възможност да проверявате редовно сайта на компанията, чиито услуги смятате да ползвате, а това повишава шансовете ви да попаднете на привлекателна промоция и да наемете добър автомобил с прилична отстъпка.

Имайте предвид разхода на гориво

Клас ‘’Икономични’’ включва модели автомобили, подходящи за хора с ограничен бюджет. Особено ако смятате да изминете голямо количество километри е от значение какъв е разходът на автомобила, както и ако възнамерявате да се придвижвате продължително в градски условия. Чакането в задръствания или на светофари ще ви принуди да спирате по-често на бензиностанциите, затова се насочете директно към икономичните модели.

Резервирайте онлайн

В стремежа си да стимулират клиентите да използват техния онлайн портал, повечето рент а кар компании правят скромни отстъпки в цената, когато резервацията и плащането са направени през интернет. Така например отстъпката от стандартната цена за седем дневен наемен период може да възлезе на едва 5 евро, но при по-дълъг срок на резервиране, можете да се възползвате и от по-голяма отстъпка в крайната цена.

Проверете какво включва цената

Някои компании не включват в цената на наема стандартните за този тип услуги задължителни разходи. Не са изключение случаите, когато посочената на сайта цена е без добавен ДДС, затова задължително прегледайте дребните текстове или се свържете със сътрудник, който да ви обясни какво точно включва посочената цена.

Имайте предвид, че за разходи като винетна такса за цялата пътна мрежа в страната, задължителни застраховки, летищни такси и смяна на автомобила не би трябвало да доплащате допълнително. Доставката на возилото до адрес, посочен от вас също при добрите фирми от бранша е напълно безплатна, освен ако не става въпрос за друго населено място.

Бъдете много бдителни при огледа на автомобила преди да го наемете

При получаване на наетия автомобил, независимо дали на летището или на адрес, посочен от вас се прави задължителен оглед на автомобила. От вас се очаква да го върнете в състоянието, в което сте го получили и всяка липса или дребна повреда ще ви бъде удържана от депозита.

За да избегнете нежелани удръжки, бъдете много наблюдателни при огледа на автомобила. Липсващи или повредени детайли от ходовата част или купето обезателно трябва да бъдат вписани в протокола, за да не се налага да плащате за щети, които не сте причинили. Така ще си гарантирате изгодно пътуване с автомобил под наем, а не неприятно преживяване, което ще обезсмисли цялото търсене на изгодна оферта.

Последни публикации