Бяла - тихо спокойствие и горещи плажове

Бяла - тихо спокойствие и горещи плажове

Бяла се намира на границата между южното и северното Черноморие и съчетава в себе си тихо спокойствие и горещи морски плажове. Макар основният поминък да е туризма, заради отдалечеността си от големите градове Варна и Бургас, тук е запазена семейната идилия, търсена от много хора като възможност за почивка.

Градът е достатъчно развит, за да предлага всички удобства, нужни за лятната ваканция на туристите. Тук има много ресторанти и заведения, различни атракциони, а също и офиси на фирми, отдаващи МПС под наем в Бяла.

История на Бяла

Първоначално градът се появява като селище с името Аспрос още през IV век пр.н.е. По-късно, когато България попада под турско иго, се преименува на Ак Дере. Статут на град Бяла придобива през 1984 година с указ на Министерския съвет. Бяла предлага уникално съчетание между селски и морски туризъм.

Забележителности и атракции

За да усетите древността на това място, можете да посетите геоложкото образование Белите скали, ако използвате услугата rent a car в Бяла. Там ще можете да проследите промените на климата на Земята още от периода на динозаврите, запечатани в самите скали. Не бива да пропускате и Етнографския парк, който ще Ви предложи още една ценна емоция.

В близост до град Бяла има останки от крепост, датираща от късната Античност. Посещението на това място ще Ви отведе на разходка назад във времето. Със своята дълга история, курортът предлага множество интересни за посещение места, където да допълните колекцията си от преживявания.

Бихте могли да отидете и до Копривецкия манастир, където според стара легенда, турците са изгорили живи петте монахини, останали там по време на нашествието.

Морски туризъм и плажове

Бяла е град с развит морски туризъм. С личен автомобил или чрез услугата за наемане в Бяла, Вие ще можете да се насладите на спокойните плажове край града, далеч от суматохата и шумотевицата. Съвсем близо се намира къмпинг Иракли, станал емблема на природозащитниците, където ще се докоснете до морската красота в нейния първичен вид, незасегната от комерсиализацията на родното Черноморие.

Струва си да посетите и плажа Кара дере, известен със своята тишина и спокойствие. Навсякъде ще бъдете близо до чистите морски води и запазената природа, останала встрани от големите населени места.

Коли под наем в Бяла

Ако искате да изследвате околностите, можете да се възползвате от рент а кар услугите в Бяла. Това ще Ви даде възможността да посетите близките курорти и забележителности. Можете да отскочите до Обзор, отдалечен само на 5 километра, и да се насладите на забавленията, които предлага.

Близки населени места и областния град Варна

Варна, областният град, се намира на около 50 километра от Бяла и е лесно достъпен с нает автомобил. Там ще откриете множество културни и исторически забележителности, както и разнообразие от развлечения. Регионът около Бяла е богат на красиви места, които могат да бъдат посетени с нает автомобил, като курортите Златни пясъци и Св. Константин и Елена.

Заключение

Бяла предлага уникално съчетание между селски и морски туризъм. Тук ще можете да се насладите на лятото и да усетите безметежното спокойствие, напомнящо на ваканциите на село. Градът е идеален за почивка, ако търсите приятна и спокойна атмосфера, далеч от тълпите и шума.

Независимо дали ще се наслаждавате на красивите плажове или ще разглеждате околностите с нает автомобил, Вашата почивка в Бяла ще бъде изпълнена с положителни емоции.

Необходим ви е автомобил в Бяла? Изберете София Рент А Кар и се насладете на удобството на нашите автомобили под наем! ☎ +359 876 337 273!

Последни публикации