Бяла - тихо спокойствие и горещи плажове

Бяла - тихо спокойствие и горещи плажове

На границата на южното и северното ни Черноморие се намира Бяла – град, който съчетава в себе си тихо спокойствие и горещи морски плажове. Макар основният поминък да е туризма, заради отдалечеността си от големите Варна и Бургас, тук е запазена все още онази семейна идилия, търсена от много хора като възможност за почивка. Въпреки това градът е достатъчно развит, за да предлага всички удобства, които са нужни за лятната ваканция на туристите. Тук има много ресторанти и заведения, различни атракциони, а също и офиси на фирми, отдаващи МПС под наем в Бяла.

Първоначално градът се появява като селище с името Аспрос още през IV век пр.н.е. По-късно, когато България пада под турско иго, се преименува на Ак Дере. А статут на град придобива през 1984 година, с указ на Министерския съвет.

Рент а кар услуги Бяла Бяла предлага уникално съчетание между селски и морски туризъм.

За да усетите древността на това място, ако използвате услугата rent a car в Бяла, можете да посетите геоложкото образование Белите скали. Там, наред с цялата красота, Вие ще можете да проследите промените на климата на Земята още от периода на динозаврите, и всичко това ще откриете запечатано в самите скали. Не бива да пропускате да разгледате и Етнографския парк, защото това ще е още една ценна емоция.

В близост до град Бяла има останки от крепост, датираща от късната Античност. Ако отидете до там, това ще е един вид разходка назад във времето. Със своята предълга история, курортът наистина предлага интересни за посещение места, където да допълните колекцията си от преживявания. Бихте могли да отидете и до Копривецкия манастир. В него, според стара легенда, при нашествието си турците са изгорили живи петте монахини, които са били останали там.

И все пак това е град, в който е развит морския туризъм. С личен автомобил или чрез услугата за наемане в Бяла, Вие ще можете да се насладите на спокойните плажове край града, далеч от суматохата и шумотевицата. Съвсем близо е къмпинг Иракли, който е станал емблема на природозащитниците, и където ще се докоснете до морската красота в нейния първичен вид, незасегната от комерсиализирането на родното Черноморие. Струва си да отидете и на плажа Кара дере, който е известен с тишината и спокойствието си. И навсякъде ще бъдете близо до чистите морски води и запазената природа, останала встрани от големите населени места.

Бяла предлага уникално съчетание между селски и морски туризъм. Наслаждавайки се на лятото, Вие ще можете да усетите онова безметежно спокойствие, което напомня на ваканциите на село. Точно това усещане прави града естествен избор за почивка, ако търсите приятна и спокойна атмосфера, далеч от тълпите и сергиите, които са обичайна картина в останалите курорти.

Бяка - плажът Кара дере Плажът Кара дере, който е известен с тишината и спокойствието си е предпочитано място за всички

Но ако все пак Ви стане скучно, винаги можете да ползвате коли под наем в Бяла, и безпроблемно да отскочите до някое друго място, и да усетите динамиката на някой по-голям град. Едно отиване до Обзор, отдалечен само на 5 километра, ще предложи на Вас и близките Ви доста забавления. Така, успоредно със семейната идилия на Бяла, Вие ще изпитате и емоциите, които се предлагат от по-посещаваните и по-известни места.

Както във всеки курорт, в Бяла също ще имате избор къде да отседнете. Както хотел или бунгало, можете да изберете и от многото квартири, предлагани от живеещите там. Липса на заведения също едва ли ще усетите, а е помислено и за морските атракции. Също така се предлагат и множество услуги, от които да се възползвате.

Всичко, което ще откриете в този курорт, може да Ви осигури невероятна почивка, съпътствана от хармония и спокойствие. Ще имате възможност да се радвате на красиви плажове, и в същото време ще сте на минути път от по-големите и шумни курорти. Това е място, на което да отморите пълноценно и да избягате от напрежението. Град Бяла – това е различният курорт, различната почивка и различните емоции, които ще са специален подарък за Вас и Вашите близки хора.

Ако Ви е доскучало в Бяла? Може да изберете София Рент А Кар, избягайте от скуката с някой от нашите превъзходни МПС под наем! ☎ +359 876 337 273!