Благоевград - градът на античните извори

Благоевград - градът на античните извори

През своята история, Благоевград е преживял огромни промени, не само като население, но и като територия и цялостно развитие. В този град, датиращ своето начало още от 3 век п.н.е, има много културни центрове, които си заслужават посещение и от SofiaRentACar.bg сме сигурни ще са ви нужни повече от няколко, за да попиете от изкусната култура на града.

Защо да вземете кола под наем от Благоевград

БлагоевградКогато един човек търси кола под наем, това, което го касае пряко, е това откъде може да се снабди с нея и колко удобен ще му бъде този процес. Ако се намирате в Благоевград, на ваше разположение имате много удобни места, на които можете да отидете, както в околността, така и в България.

Едва на 80 километра от Благоевград се намира един от най-зрелищните и приятни зимни курорти Банско, където можете да усетите чистотата на българската природа и вълнуващ нощен живот, в рамките на 24 часа.

Ние ви препоръчваме да наемете кола от Благоевград, тъй като той има доста удобно за пътуване място, едва на 2 километра от скоростната автомагистрала „Струма”. От там вие можете да се насочите към централна, североизточна и северозападна България, като за по-малко от 4 часа да стигнете до места като Велико Търново, Ловеч и прословутите села в средата на Стара Планина.

Освен централното му място, привлекателното на този град, е това, че може да ви предложи огромен избор от интересни и запленителни местни забележителности. От разходка в красивата древна част на града, до насладата от най-много слънчеви дни от западна България, малко са местата в страната, които могат да ви предоставят толкова интересни и разнообразни преживявания на едно място.

С какво се слави този древен град

Благоевград се слави със своята древна история и изобилието от минерални извори в покрайнините на съвременното землище на града. Можете да посетите вековния археологически музей, както и да се разходите в красивите полу-планински местности.

Градът е също така истински културен и просветен център, съдържащ много елитни гимназии и училища. Разхождайки се в центъра на града, вие със сигурност можете да усетите влиянието на просветната дейност, не само над архитектурата, но и над хората, с които се разминавате.

Градът е разположен изключително близко до ключови възлови точки, и макар и да има бърза връзка с централната Ж.П преносна мрежа на страната, много хора избират експресното преминаване през сърцето на страната чрез автомагистрала „Струма”.

Съвети при избор на кола под наем в Благоевград

Има няколко ключови съвета, които е добре да следвате при избор на какъвто и да е вид автомобил под наем. Най-важното, и следователно на първо място, е това да изберете размера на колата – тя може да бъде с 3 врати, подходяща за 3-4 души, или ван с капацитет удобно да превозва до 7 човека наведнъж.

След това трябва да прецените вашия маршрут, както и необходимата навигационна информация, която ви трябва, за да стигнете безопасно до вашата дестинация. На трето място стои подготовката за самото пътешествие –  за щастие нашите автомобили под наем в Благоевград са снабдени с всички най-важни неща – в това число и навигация, при желание от страна на клиента.