Автомобили в София – как да намерим добрата компания?

Автомобили в София – как да намерим добрата компания?

Трудно е да определим точния брой на фирмите, отдаващи коли под наем в София, но със сигурност той не е малък. Сред такова количество от рент а кар компании, едва ли ще бъде странно ако някои от тях се окажат не съвсем коректни към клиента или достъпни за неговия бюджет.

Общото между всички потребители по света е, че винаги търсят евтина и качествена услуга, а при рент а кар услугите това е още повече валидно, защото използването на автомобил, който не е лична собственост е свързано с не малко отговорности, а да не говорим за отделените средства и сигурността на пътуващите.

Как да намерим добрата рент а кар компания?

Един повърхностен поглед може да ни заблуди, че почти всички фирми от този бранш предлагат едни и същи условия, но при по-внимателно вникване в детайлите често се оказва, че разликите са огромни. Фирмите се различават не само в цените, които определят за различните класове автомобили, но и по състоянието на своя автопарк и условията, които предлагат на клиента.

В този бранш е трудно да попаднете на грубо и некоректно отношение от страна на служител, но говорейки за България и това е възможно да се случи, защото българският служител понякога се чувства като собственик на компанията, за която работи. Ако при резервиране на автомобил попаднете на груб служител, вероятно ще затворите телефона или формата за комуникация на сайта и ще потърсите друга фирма, но има други проблеми, които може да пропуснете, затова тук ще ви ги посочим.

Информирайте се какво влиза в наемната цена

Уловката да се обявят цени без начислен ДДС все още се практикува от много търговски фирми в България. Това се прави с цел да се посочат занижени цени, спрямо тези на конкурентните компании, но знайте, че това е нелоялна практика, а щом една фирма прибягва до такива трикове, вероятността да има и други уловки в условията е голяма. Ако забележите такава практика се насочете към фирма с по-открита политика.

Питайте, питайте, питайте. Ако на сайта на някоя от столичните рент а кар фирми не е изрично посочено какво точно влиза в цената на наема е редно да потърсите контакт със служител. Можете директно да попитате дали ще дължите допълнителни такси при вземане на возилото, защото не рядко клиентите получават неприятен сюрприз, когато се окаже, че дължат летищна такса или трябва да доплатят за зимни гуми или детско столче.

На добра компания сте попаднали, ако тя предлага отстъпки и автопарк в добро състояние и не не се налага да доплащате при смяна на автомобила, за застраховки, пътна помощ, винетен стикер и други дребни детайли, свързани с наема на автомобила. Политиката на пълната застраховка е във ваш интерес, затова изберете фирма, която я предлага, дори цените да са малко по-високи от тези на другите компании.

Пълният резервоар е също показател, че работите с коректна фирма, защото това е единственият начин да не бъдете ощетени с гориво. Няма как да върнете колата с празен или полупразен резервоар, а това ви принуждава да подарявате гориво на фирмата, с която работите. Безплатната доставка на автомобил в София е също показател, че фирмата е от висок ранг.

Последни публикации